Έφοδο σε κτίρια της Αρχιεπισκοπής της Καθολικής Εκκλησίας στην Κολωνία πραγματοποίησε σήμερα η αστυνομία, αναζητώντας έγγραφα τα οποία ενδεχομένως σχετίζονται με πιθανή ψευδορκία του Καρδινάλιου Ράινερ Μαρία Βέλκι για τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς.

Η Εισαγγελία της Κολωνίας έχει ήδη ανακοινώσει ότι διευρύνει την έρευνά της για την υποψία ψευδορκίας του Καρδινάλιου και αναζητά έγγραφα με αποδείξεις ότι δεν είπε την αλήθεια στις καταθέσεις του. Στη σημερινή έρευνα συμμετείχαν 30 αστυνομικοί και τέσσερις εισαγγελείς, οι οποίοι ερεύνησαν γραφεία του Αρχιεπισκοπικού Οίκου, αλλά και τον χώρο του παρόχου υπηρεσιών πληροφορικής, ο οποίος διαχειρίζεται την ηλεκτρονική αλληλογραφία της Αρχιεπισκοπής. Η έρευνα επεκτάθηκε ακόμη σε κτίρια στο Κάσελ και στην Έσση.

Η απόφαση της Εισαγγελίας να επεκτείνει τις έρευνες ελήφθη έπειτα από την κατάθεση ιδιώτη, ο οποίος κατηγορεί τον Καρδινάλιο Βέλκι ότι ψευδόρκησε στην κατάθεσή του ενώπιον του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Κολωνίας, στα ερωτήματα σχετικά με το πότε ενημερώθηκε για τις καταγγελίες που αφορούσαν υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων από τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Βίνφριντ Πιλτς.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pexels)