Ζητoύν πίσω τις αυξήσεις που δόθηκαν προεκλογικά και επανυπολογίζουν χιλιάδες παράλληλες συντάξεις με… αδιευκρίνιστο τρόπο

Με εξώδικο που απέστειλε στον ΕΦΚΑ το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) φωτίζει τις αποχρώσες ενδείξεις απάτης από τον ΕΦΚΑ σε βάρος τουλάχιστον 200.000 συνταξιούχων.

Με τη μέθοδο των αδιευκρίνιστων που γνωρίζει πολύ καλά ο τέως υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αδωνης Γεωργιάδης, σε αγαστή συνεργασία με τον νυν διοικητή του ΕΦΚΑ Αλέξανδρο Βαρβέρη προσπαθούν να μειώσουν όσα χρήματα σε προσαυξήσεις των συντάξεων δικαιούται βάσει των νόμων η συγκεκριμένη κατηγορία συνταξιούχων.

Από την άλλη, πετσοκομμένη σύνταξη θα λάβουν τον Φεβρουάριο 572.000 συνταξιούχοι ως αποτέλεσμα της πολιτικής απατεωνιάς των Κωστή Χατζηδάκη και Παναγιώτη Δουφεξή (πρώην διοικητής ΕΦΚΑ) που πέρυσι, σε προεκλογική κατ’ ουσία περίοδο, με ένα «βολικό λάθος» έδωσαν περισσότερα χρήματα, καταβάλλοντας δύο φορές τις αυξήσεις στους συνταξιούχους ώστε να προσέλθουν στις κάλπες ικανοποιημένοι.

Η αδιευκρίνιστη μέθοδος
Τα ερωτήματα βαριά, αφήνουν ενδείξεις ενοχής σε βάρος των Αδ. Γεωργιάδη και Αλ. Βαρβέρη που καλούνται να διευκρινίσουν τα αδιευκρίνιστα. Πρόκειται για τον επανυπολογισμό της παράλληλης σύνταξης όσων είχαν συνταξιοδοτηθεί πριν από τη 13η Μαΐου 2016 (ημερομηνία που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος Κατρούγκαλου). Με βάση τον συγκεκριμένο νόμο δίνεται η δυνατότητα να επανυπολογιστούν οι περιπτώσεις που αφορούν την παράλληλη σύνταξη, ενώ χιλιάδες συνταξιούχων έχουν υποβάλει αιτήσεις ζητώντας αντί για δεύτερη σύνταξη, να υπάρξει προσαύξηση στην ήδη υπάρχουσα.

Από εδώ και πέρα αρχίζουν τα ευτράπελα με τη μέθοδο των αδιευκρίνιστων.

Τι πράττει ο ΕΦΚΑ; Αρχικώς δεν εφαρμόζει τους νόμους! Επειτα δεν διευκρινίζει τον τρόπο που επανυπολογίζει τις προσαυξήσεις παράλληλης ασφάλισης, ώστε από τη μία να αυξηθούν κατακόρυφα οι πιθανότητες απόρριψης της όποιας προσφυγής των πληττομένων στα δικαστήρια –ώστε οι δικηγόροι του ΕΦΚΑ να προβάλουν εναντίον τους ένσταση αοριστίας– και από την άλλη να προκληθεί τέτοια αναστάτωση ώστε να αποτραπούν οι συνταξιούχοι από τη δικαστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.