
Σε έναν…περίεργο όσο και αντιφατικό συνδυασμό προχωράει ο κ.Μητσοτακης, καθώς σε πλήρη.. συγχρονισμό με τις ανακοινώσεις για την αγορά δις πολεμικού υλικού, τουτεστιν, φρεγατών απ την Γαλλία, δηλώνει ” ετοιμοτητα υποχωρησεων” έναντι της Τουρκίας σε θέματα ΑΟΖ κυριως..
Ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε ρητά για αμοιβαίες υποχωρήσεις με την Τουρκία, κάνοντας μάλιστα αναφορά στις συμφωνίες με την Αίγυπτο και την Ιταλία.
«Εμείς αποδείξαμε και στην περίπτωση της Ιταλίας, και στην περίπτωση της Αιγύπτου ότι μπορούμε να κάνουμε τέτοιου είδους συμφωνίες. Συμφωνίες που απαιτούν, ναι, θα το πω ανοιχτά, και κάποιες αμοιβαίες υποχωρήσεις, προκειμένου να μπορούμε να πετύχουμε τελικά λύσεις που θα είναι προς όφελος όλων», είπε χαρακτηριστικά ο Κ.Μητσοτάκης αναφερόμενος σε μια πιθανή συμφωνία με την Τουρκία.
Αυτό που περιγράφει είναι η εξαίρεση του συμπλέγματος του Καστελόριζου από την επήρεια του σε ΑΟΖ, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα θα έχει ΑΟΖ χωρίς τα τέσσερα νησιά που ανήκουν στο σύμπλεγμα της Μεγίστης.
Είναι λοιπόν τουλάχιστον παράξενο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός μιλά για υποχωρήσεις, την ίδια στιγμή που ετοιμάζεται να ανακοινώσει συμφωνία δισεκατομμυρίων για αγορά φρεγατών που υποτίθεται γίνεται με γνώμονα την προστασία της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων