Αμερικανικό δικαστήριο ενόρκων επέβαλε το τεράστιο πρόστιμο για να διευθετηθούν οι αγωγές

H Johnson & Johnson ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα πληρώσει 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει σχεδόν όλες τις χιλιάδες αγωγές στις ΗΠΑ που ισχυρίζονται ότι τα προϊόντα με βάση το ταλκ προκάλεσαν καρκίνο των ωοθηκών.
Η συμφωνία θα επιτρέψει στην J&J να επιλύσει τις αγωγές μέσω μιας τρίτης κατάθεσης πτώχευσης μιας θυγατρικής εταιρείας, της LTL Management, γράφει το CNBC.

Θα ξεκινήσει μια τρίμηνη περίοδος ψηφοφορίας για τους ενάγοντες, με την ελπίδα να επιτευχθεί συναίνεση σχετικά με τη διευθέτηση όλων των σημερινών και μελλοντικών ισχυρισμών για τον καρκίνο των ωοθηκών.

Περίπου το 99% των αγωγών που σχετίζονται με το ταλκ που κατατέθηκαν κατά της J&J και των θυγατρικών της προέρχονται από καρκίνο των ωοθηκών.

Η J&J είπε ότι οι υπόλοιπες εκκρεμείς αγωγές σχετίζονται με έναν σπάνιο καρκίνο που ονομάζεται μεσοθηλίωμα και θα αντιμετωπιστούν εκτός του νέου σχεδίου διευθέτησης. Ο φαρμακευτικός κολοσσός είπε ότι έχει ήδη επιλύσει το 95% των αγωγών μεσοθηλιώματος που έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα.

«Στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας αξιολόγησης χαρτοφυλακίου, λάβαμε την εμπορική απόφαση να μεταβούμε σε ένα χαρτοφυλάκιο σκόνης μωρών αποκλειστικά με βάση το καλαμποκάλευρο», είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της το 2023.


Η εταιρεία πρόσθεσε ότι η βρεφική σκόνη με βάση το καλαμποκάλευρο πωλείται ήδη σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

pronews.gr