Μια άλλη οπτική στη φωτιά που καίει για μια ακόμη μέρα στον Έβρο έδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, καθώς αναφέρθηκε στο «σχέδιο Βαριοπούλα» και στη δυσκολία που θα έβρισκαν εχθρικά τεθωρακισμένα να εισέλθουν, λόγω της πυκνής βλάστησης.

Ένα πρόβλημα που πλέον δεν υπάρχει, καθώς το δάσος κάηκε. Όπως είπε ο Κ.Βελόπουλος «το μοναδικό μέρος στο οποίο δεν θα μπορούσαν να εισέλθουν τα τεθωρακισμένα των Τούρκων είναι η Αισύμη, Άβαντα και το πάνω μέρος της Δαδιάς γιατί έχει παρθένο δάσος. Τι έπρεπε να κάνει κάποιος για να έχει εύκολη πρόσβαση; Να καεί το δάσος». Με τη φωτιά «βολεύτηκαν οι Τούρκοι», πρόσθεσε.

Ο Κ.Βελόπουλος είπε επίσης ότι «πρέπει να στήσουμε νάρκες αντιαρματικές. Το επιτρέπει η σύμβαση της Γενεύης. Στα σύνορα. Προστατεύω τα σύνορά μου. Αυτή είναι η άποψή μου»
Ο Κ.Βελόπουλος σε ερώτηση για το τι δεν πήγε καλά στα μέτωπα των πυρκαγιών δήλωσε πως τίποτα δεν πήγε καλά και έριξε το βάρος στην κυβέρνηση.
Όπως τόνισε στη συνέχεια, το ερπυστριοφόρο που πήγε στον Έβρο είναι ελληνικής κατασκευής. «Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε φτιάξει 20-30 τέτοια, πρέπει να έχουμε μόνο ένα;» διερωτήθηκε.
Στη συνέχεια μίλησε για τις ανεμογεννήτριες και τόνισε ότι «22 ημέρες πριν τη φωτιά δόθηκαν άδειες για τη Θράκη. Στην Πάρνηθα το ίδιο, στην Εύβοια, στη Ρόδο… όλα αυτά είναι συμπτώσεις;»
«Η κλιματική κρίση, δεν ευθύνεται για τις πυρκαγιές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η πρόληψη» ανέφερε καθώς επέκρινε την έλλειψη προληπτικών μέτρων.
Όσον αφορά τους πολίτες που έχουν αναγκαστεί να συλλάβουν παράνομους μετανάστες στον Έβρο είπε ότι «οι άνθρωποι αυτοί υπερασπίζονται το σπίτι τους. Θα έπρεπε να έχουμε θωρακίσει τον Έβρο, να μην περνάει κουνούπι. Αν γίνει κάτι, οι ακρίτες του Έβρου είναι οι πρώτοι άνθρωποι που θα πέσουν για την πατρίδα».

«Δεν είναι αυτοδικία να συλλαμβάνουν κάποιον που παρανομεί… Είμαι ο τελευταίος που θα εμπιστευτεί μια δικαιοσύνη που διορίζεται» είπε ακόμη και πρόσθεσε, «αν βιάσει κάποιος ή πειράξει έναν αδύναμο, εγώ ο ίδιος θα τον συλλάβω».

Όσον αφορά τις νέες ταυτότητες, ο Κυριάκος Βελόπουλος ανέφερε πως πρόκειται για μία απευθείας ανάθεση. «Ακόμα υπάρχει απόφαση του ΣτΕ, που κρίνει παράνομα τα στοιχεία προσωπικών δεδομένων στις νέες ταυτότητες. Θα παλέψω για να μην βγάλω ταυτότητα».
Όπως τόνισε, η θέση της Ελληνικής Λύσης για το ζήτημα είναι να τεθεί σε δημοψήφισμα.