Η προσήλωση των ΗΠΑ στα πρόσφατα αντικείμενα που «αιωρούνται» πάνω από την χώρα παραβλέπει ένα πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα με αεροσκάφη προηγμένης τεχνολογίας που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε, γράφει το Politico και συνεχίζει:

Σε μια καθαρή, ηλιόλουστη μέρα τον Απρίλιο του 2014, δύο F/A-18 απογειώθηκαν για εκπαιδευτική αποστολή αεροπορικής μάχης στα ανοικτά των ακτών της Βιρτζίνια. Τα τζετ, μέρος της μοίρας μαχητικών, ανέβηκαν σε υψόμετρο 12.000 και κατευθύνθηκαν προς την περιοχή προειδοποίησης W-72, ένα αποκλειστικό τμήμα εναέριου χώρου δέκα μίλια ανατολικά της Βιρτζίνια Μπιτς. Όλη η κίνηση στην περιοχή εκπαίδευσης διέρχεται από ένα μόνο σημείο GPS σε καθορισμένο υψόμετρο – σχεδόν σαν μια πόρτα σε ένα τεράστιο δωμάτιο όπου τα στρατιωτικά αεροσκάφη μπορούν να λειτουργούν χωρίς να πέφτουν σε άλλα αεροσκάφη.

Ένας από τους πιλότους είδε έναν σκούρο γκρι κύβο μέσα σε μια καθαρή σφαίρα — ακίνητο ενάντια στον άνεμο, στερεωμένο απευθείας στο σημείο εισόδου. Οι πίδακες, που απέχουν μόνο 100 πόδια, περνούσαν με φερμουάρ πάνω από το αντικείμενο και στις δύο πλευρές.

«Κόντεψα να χτυπήσω ένα από αυτά τα καταραμένα πράγματα!» είπε ο αρχηγός πτήσης, ακόμα συγκλονισμένος από το περιστατικό. Όλοι ξέραμε ακριβώς τι εννοούσε. «Αυτά τα καταραμένα πράγματα» μας βασάνιζαν τους προηγούμενους οκτώ μήνες.

(…)

Το αμερικανικό κοινό πρέπει να απαιτήσει ενημέρωση. Πρέπει να καταλάβουμε τι υπάρχει στους ουρανούς μας.