Διαψεύδεται το ΓΕΣ – Ζητούνται απαντήσεις

Εκτεθειμένο από παντού είναι τόσο το ΓΕΕΘΑ, όσο και η κυβέρνηση, σε ότι αφορά τα βυθισμένα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο Βόλου, καθώς όπως φαίνεται μόνο «άχρηστα» και «παροπλισμένα» δεν ήταν!

Εκτός από το υπερσύγχρονο επιθετικό ελικόπτερο, ΑΗ-64 Apache, το οποίο βρέθηκε «πνιγμένο» στο θεσσαλικό κάμπο και το οποίο είναι πανάκριβο και τα Bell UH-1 Iroquois που είδαμε να «πνίγονται» συμμετείχαν σε επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα τα Bell UH-1 Iroquois συμμετείχαν πριν από έναν χρόνο σε διακρατική άσκηση, ενώ πριν από τρία χρόνια συμμετείχε σε άσκηση με τις ΗΠΑ.

Ανάμεσα στα βυθισμένα ελικόπτερα τύπου Χιούι είναι αυτό που φέρει τον 689, αλλά και αυτό που φέρει τον αριθμό 651. Το ελικόπτερο 689 υπάρχει σε φωτογραφία από άσκηση που έγινε στις 19 Φεβρουαρίου 2020 στο Λιτόχωρο μαζί με αμερικανικές δυνάμεις. Όπως είναι ξεκάθαρο από την εικόνα, το ελικόπτερο είναι πλήρως λειτουργικό.

Δείτε τη φωτογραφία:

Το ελικόπτερο 651 καταγράφεται επίσης σε φωτογραφία από άσκηση που έλαβε χώρα το 2022. Πρόκειται για την άσκηση «CPX European Union Integrated Resolve 22» η οποία έγινε πέρσι τον Νοέμβριο και στην οποία συμμετείχαν πολλές χώρες.

Συγκεκριμένα συμμετείχε προσωπικό από την Κύπρο, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Ρουμανία, την Σλοβακία, την Σουηδία, την Τσεχία και την Φινλανδία. Επίσης, συμμετείχαν Παρατηρητές από τις ΗΠΑ, την Ιρλανδία, την Νορβηγία, την Σερβία και την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Στις φωτογραφίες που είχε δώσει πέρσι στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ εμφανίζεται το ελικόπτερο με τον αριθμό 651. (ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και το σχετικό δελτίο Τύπου του ΓΕΕΘΑ).

Και επαναλαμβάνουμε: Πώς γίνεται αν όντως πρόκειται για «ανενεργά από ετών» ελικόπτερα να τα βλέπουμε να συμμετέχουν σε μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις μέχρι και πολύ πρόσφατα;

Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία στη Θεσσαλία. Μέχρι στιγμής θρηνούμε 11 νεκρούς και υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός θα αυξηθεί περαιτέρω, καθώς υπάρχουν άτομα που ακόμη αγνοούνται. Όποιος και να είναι όμως ο αριθμός των νεκρών και το μέγεθος των καταστροφών η κυβέρνηση από το 2020 είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία για να μην επαναληφθούν οι καταστροφές που είχε υποστεί η περιοχή με την κακοκαιρία Ιανός.


Τελικά τα έργα έμειναν μόνο… στις διαφημίσεις, καθώς παρόλο που διαφημίστηκαν εντόνως από το σύνολο της κυβέρνηση, στην πράξη είδαμε ότι δεν έγινε τίποτα. Το ερώτημα είναι: Πού πήγαν τα περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ που πήρε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για να κάνει τα συγκεκριμένα έργα;

pronews