Έχω οκτώ ή εννέα δίκες σε βάρος μου και όλες λόγω του γεγονότος ότι… ασχολούμαι με την πολιτική υποστήριξε ο Trump
Για πολιτική δίωξη… αντίστοιχη με αυτή του Alexei Navalny στη Ρωσία (του σφοδρού επικριτή του προέδρου Vladimir Putin που βρέθηκε νεκρός πριν λίγες ημέρες) έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Donald Trump αναφερόμενος στα προβλήματα του με την αμερικανική Δικαιοσύνη.
Σε δηλώσεις του στο Fox News και με αφορμή τη δικαστική απόφαση που του επέβαλε πρόστιμα 355 εκατομμυρίων δολαρίων για οικονομική απάτη, ο Trump είπε ότι η ποινή αυτή είναι… συγκρίσιμη με τη μεταχείριση που επιφύλαξαν οι Ρώσοι στον Navalny.
«Είναι μια μορφή Nanalny.
Είναι μια μορφή κομουνισμού ή φασισμού» είπε ο Trump, ο οποίος αν και επισήμανε πως ο Navalny ήταν ένας πολύ γενναίος άντρας, ο οποίος ίσως δεν θα έπρεπε να επιστρέψει στην Ρωσία, δεν απέδωσε καμία κατηγορία όσον αφορά τον θάνατό του, όπως έχουν πράξει τόσο ο πρόεδρος Biden όσο και πολλοί Δυτικοί ηγέτες, οι οποίοι έχουν υποστηρίξει πως ο Putin είναι πίσω από την δολοφονία του.

Γινόμαστε κομουνιστική χώρα

«Ήταν πολύ γενναίος τύπος γιατί γύρισε πίσω.
Θα μπορούσε να είχε μείνει μακριά, και ειλικρινά, πιθανότατα θα ήταν πολύ καλύτερο να μείνει μακριά και να μιλά έξω από τη χώρα.
Συμβαίνει όμως και στη χώρα μας.
Γινόμαστε κομουνιστική χώρα με πολλούς τρόπους.
Έχω οκτώ ή εννέα δίκες σε βάρος μου και όλες λόγω του γεγονότος ότι… ασχολούμαι με την πολιτική» υποστήριξε ο Trump.

H ανάρτηση στο Truth Social και η απάντηση Biden

Την περασμένη Κυριακή σε μια ανάρτηση του στο Truth Social ο Trump υποστήριξε ότι ο θάνατος του Navalny, τον έκανε να συνειδητοποιήσει ακόμα περισσότερο τι συμβαίνει στις ΗΠΑ.
Αν και δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, είναι γνωστό πως ο Trump αποδίδει τις 91 ποινικές κατηγορίες σε βάρος του ως πολιτικά υποκινούμενες, κάτι που οι Αμερικάνοι εισαγγελείς αρνούνται κατηγορηματικά.
Στα σχόλια αυτά του Trump είχε απαντήσει ο Biden: Γιατί ο Trump κατηγορεί πάντα την Αμερική;
Ο Putin είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του Navalny.
Γιατί ο Trump δεν μπορεί να το πει αυτό;» είχε διερωτηθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, με το Κρεμλίνο πάντως να διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή με τον θάνατο του Alexei Navalny.

Επίθεση και από τη Haley

Σημειώνεται πως τη στάση του Trump στηλίτευσε και η μοναδική αντίπαλος του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία, Nikki Haley.
«Το γεγονός ότι δεν λέει τίποτα για τον Navalny δείχνει ότι είτε τάσσεται στο πλευρό του Putin και πιστεύει πως είναι καλό να σκοτώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους ή δεν θεωρεί πως πρόκειται για σημαντική υπόθεση» επισήμανε η Haley.

www.bankingnews.gr