Την ευκαιρία για μία ξενάγηση στον «Ομφαλό της Γης», τους θρυλικούς Δελφούς, δίνει η ομάδα Up Stories. Με τη βοήθεια της πιο προηγμένης κάμερας στον κόσμο, γυρνάμε 2.700 χρόνια πίσω.

Μία ξενάγηση στους Δελφούς φέρνει στο σήμερα τον θησαυρό των Αθηναίων, το γλυπτό «ο ομφαλός της Γης», τον Τρίποδα των Πλαταιών, το αρχαίο θέατρο, καθώς και τον επιβλητικό Ναό του Απόλλωνα.

Με τη βοήθεια της πιο τεχνολογικά προηγμένης κάμερας που διαθέτει η ομάδα Up Stories, όλα αυτά ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας.

Απολαύστε μέσα από την οθόνη σας την πιο ρεαλιστική ξενάγηση που έχει γίνει μέχρι σήμερα σε ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία στον κόσμο:

Οι Δελφοί ήταν αρχαία ελληνική πόλη στην οποία λειτούργησε το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου. Η πόλη αναφέρεται από τους ομηρικούς χρόνους με την ονομασία Πειθώ.

Στην αρχή των ιστορικών χρόνων ήταν μία από τις πόλεις της αρχαίας Φωκίδας, αλλά σταδιακά ο ρόλος της πόλης ενισχύθηκε και εξελίχθηκε σε πανελλήνιο κέντρο και ιερή πόλη των αρχαίων Ελλήνων. Αποτέλεσε, επίσης, κέντρο της Δελφικής Αμφικτυονίας.

Οι Δελφοί διατήρησαν τη σημαντική τους θέση μέχρι τα τέλη του 4ου αιώνα μ.Χ., οπότε δόθηκε οριστικό τέλος στη λειτουργία του μαντείου με διάταγμα του αυτοκράτορα Θεοδοσίου Α΄. Τους επόμενους αιώνες η πόλη παρήκμασε και εγκαταλείφθηκε οριστικά την περίοδο των σλαβικών επιδρομών.