Θα έπρεπε να αφοριστούν όσοι ψήφισαν υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων»

«Ήξερε που πήγαινε ο Πρωθυπουργός όταν έκανε το μυστικό ταξίδι στην Οδησσό» είπε στο MEGA ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, αναφερόμενος στην επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουκρανία.
«Καταδικάζουμε κάθε επίθεση εναντίον οποιουδήποτε προέδρου και πρωθυπουργού χώρας, βέβαια δεν κατάλαβα από πού βγαίνει το συμπέρασμα ότι ήξεραν οι Ρώσοι αφού ήταν μυστική η συνάντηση, αν ήταν για τον Κ. Μητσοτάκη. Κάποιος το έχει δώσει από εμάς ή τους Ουκρανούς», είπε αρχικά ενώ συνέχισε λέγοντας ότι ο Μητσοτάκης πήγε για δουλειές και αυτό είναι ρίσκο.

Εξέφρασε επίσης τις αμφιβολίες του κατά πόσο η έκρηξη ήταν κοντά στην ελληνική αποστολή. «Ξέρετε τι σημαίνει ωστικό κύμα; Δεν μιλάμε για μία απλή βόμβα αλλά για πυραύλους. Αν έσκαγε κοντά στην αποστολή, τότε θα τα είχε ισοπεδώσει όλα».

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης:

«Γιατί να μπει η Ουκρανία στην ΕΕ και να κοπούν οι επιδοτήσεις οι αγροτικές κατά 65% από την Ελλάδα; Καταδικάζουμε, και εισβολή του Πούτιν είναι και κακώς έχουν γίνει όλα αυτά, αλλά μην εξιδανικεύουμε κάτι το οποίο επιχειρείται από το Μαξίμου προπαγανδιστικά να θεωρηθεί ότι είναι κάτι μεγάλο. Δεν πηγαίνεις έτσι επίσκεψη σε μια εμπόλεμη ζώνη. Δεν πας σε βομβαρδισμένο τοπίο».

Μιλώντας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τη συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Βελόπουλος επεσήμανε: «Ο κ. Χαρίτσης υποκριτικά το έκανε εχθές (σ.σ. για την πρόταση μομφής). Αν ήθελε να πέσει η κυβέρνηση θα έπρεπε όταν το προτείναμε εμείς με τον γάμο των ομοφυλοφίλων, να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας. Εκεί θα έπεφτε η κυβέρνηση».

«Βασικός κανόνας του Συντάγματος, της Δημοκρατίας, είναι να μην πειράζεις το Σύνταγμα και να μην το ερμηνεύεις αλά καρτ. Ας περιμέναμε την αναθεώρηση, να αλλάζαμε το άρθρο 16, να κάναμε διάλογο όπως έγινε στην Κύπρο δύο ολόκληρα χρόνια. Εδώ έρχεται fast track ο κ. Πιερρακάκης. Μια εταιρεία ενδιαφέρθηκε πριν από δύο μήνες ότι θέλει να κάνει ιδιωτικό πανεπιστήμιο και τώρα fast track μετά από δύο μήνες φέρνει το νομοσχέδιο η ΝΔ. Όταν εσείς θέλετε να κάνετε μια δουλειά και εγώ σας εξυπηρετώ αμέσως, σημαίνει ότι σας εξυπηρετώ, δε δικαιολογείται διαφορετικά, είναι μια εταιρεία ολετήρας. Εγώ είμαι υπέρ του ιδιωτικού κεφαλαίου αλλά με προϋποθέσεις, όχι έτσι, εδώ έχουμε λεηλασία».

«Δε θα έρθει κανένα Harvard στην Ελλάδα, ούτε κανένα Cambridge, ούτε καμία Σορβόννη. Μην κοροϊδεύουμε τον ελληνικό λαό. Είδαμε τι έγινε με τις ιδιωτικοποιήσεις στα αεροπορικά, στον σιδηρόδρομο, στους δρόμους, στο νερό, στη ΔΕΗ. Αυξήθηκαν όλα. Άρα λοιπόν, εγώ θα μπαίνω με 19.500 μόρια στην ιατρική, σου λέει ένας νεαρός ο οποίος είναι φτωχός, και ο πλούσιος θα μπαίνει με 9μιση. Εγώ είμαι υπέρ των φτωχών, όχι των πλουσίων».

«Το ζήτημα είναι να χτίσεις παιδεία από τα δημόσια πανεπιστήμια που είναι ‘χάρχαλα’, δεν έχουν καθηγητές, υποδομές, είναι υποχρηματοδοτούμενα. Φτιάξε τη δημόσια παιδεία σου από τη βάση και πάμε στα ιδιωτικά. Για μένα όρος ζωής είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο. Εμείς λέμε στην Ελληνική Λύση, να μπαίνουν όλοι στο πανεπιστήμιο αλλά θα κόβονται από το πρώτο έτος αν δεν περνούν τα μαθήματα. Δε γίνεται να έχουμε φοιτητές 40 ετών» σημείωσε ο πρόεδρος της ελληνικής Λύσης.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια και τη στάση της εκκλησίας, τόνισε ότι πρέπει να αφορίσει όσους ψήφισαν υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων.