Δεν είναι τυχαίες οι πτωτικές τάσεις που καταγράφει το τελευταίο διάστημα στο ΠΑΣΟΚ, κάτι που άλλωστε δημιουργεί εκνευρισμό στη Χαριλάου Τρικούπη και προβληματισμό στον Νίκο Ανδρουλάκη που έβλεπε τόσο καιρό ότι το κόμμα του ήταν δεύτερο και είχε καταστεί η αξιωματική αντιπολίτευση του τόπου.

Λανθασμένες οι τελευταίες κινήσεις Ανδρουλάκη, έφεραν εσωστρέφεια

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έπαιξε σε μία ζαριά την ενότητα του κόμματος και με τις θέσεις που πήρε δημιούργησε εσωκομματικό ζήτημα. 
Το χειρότερο είναι ότι κανένας δεν κατάλαβε την θέση του ΠΑΣΟΚ

για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, κανείς δεν κατάλαβε αν είναι υπέρμαχος της αναθεώρησης του άρθρου 16 και κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει γιατί το ΠΑΣΟΚ μετατόπισε την πάγια θέση του για την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων, αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν κυρίως από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τη Νάντια Γιαννακοπούλου. 

Πίσω και από τον διαλυμένο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ

Οι δημοσκοπήσεις και σίγουρα η πρόσφατη μέτρηση της Interview δείχνει ότι ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ με σχεδόν 1,7 μονάδες. Προσοχή. 
Πίσω από το διαλυμένο ΣΥΡΙΖΑ των πολλών εσωκομματικών ζητημάτων, το ΣΥΡΙΖΑ όπου κάθε μέρα ο Κασσελάκης αδειάζει τον Τσίπρα και που όλοι οι συνεργάτες του Τσίπρα περιμένουν τις ευρωεκλογές για να επιτεθούν και να αδειάσουν τον σημερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο διαλυμένος ΣΥΡΙΖΑ, όμως, έχει και άλλα προβλήματα καθώς η εισαγγελία ψάχνει τον Κασσελάκη για τις εταιρείες του. 

Βατερλό η συνέντευξη Κασσελάκη στο Μega

Η Κουμουνδούρου έχει αντιμετωπίσει το θέμα πολύ επιδερμικά και με λάθος τρόπο. Ο Κασσελάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Mega είπε ότι δεν του ανήκουν αλλά έχει συμμετοχές στο μετοχολόγιο των εταιρειών (που και αυτό είναι παράνομο). 
Αρνήθηκε να μιλήσει για την εταιρεία που έδωσε δάνειο (ΟSIO), αν ήταν στην κατοχή του τότε.
Άδειασε τον Τσίπρα για το νόμο του 2016 που είχε φέρει ο Τσίπρας με στόχο τότε τον Μητσοτάκη και την γυναίκα του Μαρέβα. 
Το κρισιμότερο είναι ότι έδωσε αμέριστη στήριξη στους Πολάκη και Παππά όταν υπάρχει καχυποψία απέναντί τους από πολλά στελέχη και τον ίδιο τον Τσίπρα που τούς άδειασε πριν λίγο καιρό. 
Μεγαλύτερη πολιτική υπόστασση έχει ο Κασσελάκης από τον Ανδρουλάκη 
Παρόλα αυτά, η περίπτωση του Στέφανου Κασσελάκη έχει εκπλήξει τους δημοσκόπους και τους πολιτικούς αναλυτές καθώς θεωρούν ότι εμπεριέχει μεγαλύτερη πολιτική υπόσταση απ’ ότι ο Ανδρουλάκης ο οποίος είναι ένα παιδί του κομματικού σωλήνα που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του και που τελικά αποδεικνύεται αναγχρονιστικός πηγαίνοντας το ΠΑΣΟΚ πίσω, κάνοντάς το ένα κακό κακέκτυπο της Νέας Αριστεράς, εμμονικών αριστερών συνιστωσών. 
Γι’ αυτό και το πιθανότερο μέχρι τις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει για τα καλά στη δεύτερη θέση, όχι στο να πιάσει, όμως, το εκλογικό ποσοστό του 2023 – κανένα κόμμα δεν θα το πιάσει…

Αποσυνθέτει αντί να συνθέτει ο Ανδρουλάκης στο ΠΑΣΟΚ

Και σε όλα αυτά ο Νίκος Ανδρουλάκης δρα εκδικητικά σε συνεργάτες του όπως ο Μανώλης Χριστοδουλάκης επειδή μίλησε σε κοινή εκδήλωση με τους Αχτσιόγλου-Τεμπονέρα. Συγκεκριμένα ενώ ο Χριστοδουλάκης είναι τομεάρχης Περιβάλλοντος ο Ν.Ανδρουλάκης σε εκδήλωση που διοργανώνει το think tank του ΠΑΣΟΚ Ιnsocial δεν τον καλεί στο πάνελ… 
Το περίεργο, όμως, είναι ότι δεν καλεί ούτε το δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα που έχει ειδίκευση στο περιβάλλον (ήταν ο προηγούμενος αρμόδιος τομεάρχης πριν κατέβει για το δήμο), ενώ δεν καλεί και τον Γιάννη Μανιάτη που επίσης έχει ασχοληθεί με το θέμα αυτό… 
Φαίνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βλέπει παντού εσωκομματικούς αντιπάλους, δεν μπορεί να συνθέσει και λειτουργεί σαν κομματάρχης. Ένας ηγέτης πάντα έχει κοντά του και τους αντιπάλους του…

Χαμηλή σε καταλληλότητα και δημοφιλία Κασσελάκης-Ανδρουλάκης

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ φθείρεται πολύ σε όλα τα επίπεδα και τα μέτωπα, εντούτοις το προφίλ του είναι ακόμα πολύ δυνατό. Στην δημοσκόπηση της Interview σε ερώτηση μεταξύ του Μητσοτάκη, του Κασσελάκη και του Ανδρουλάκη, ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 41% απαντά τον κ. Μητσοτάκη, το 38% «κανένας» από τους τρεις, το 14% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 7% τον Νίκο Ανδρουλάκη. Αναφορικά με τη δημοφιλία όλων των αρχηγών των κομμάτων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί τα πρωτεία έναντι των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται στην τρίτη θέση με 14,5% πριν τους Νατσιό και Στίγκα. Kαι εδώ ουσιαστικά, εμπεριέχεται και η απάντηση γιατί η αντιπολίτευση του Μητσοτάκη είναι τόσο ανίσχυρη και δεν του δημιουργεί άγχος… 

Το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να χάσει την 3η θέση από την Ελληνική Λύση

Το χειρότερο για τα κόμματα της Κεντροαριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) είναι ότι στις δημοσκοπήσεις πολύ κοντά στην τρίτη θέση είναι το ΚΚΕ αλλά και η Ελληνική Λύση, στην μέτρηση της Ιnterview είναι πίσω από το ΠΑΣΟΚ κατά 0,3%. 
Αν ένα δεξιό κόμμα φτάσει τόσο ψηλά απειλώντας το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ, καταλαβαίνετε ότι τα ερωτήματα την επόμενη μέρα των εκλογών είναι μήπως ο Μητσοτάκης τελικά πέσει από ένα δεξιό ρεύμα που είναι παρόν σε όλη την Ευρώπη… 

Μαξιμιλιανός 
www.bankingnews.gr