Από τον συνεχή «βομβαρδισμό» των συννέφων για την αλλαγή των κλιματικών συνθηκών στην περιοχή

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βιώνουν σφοδρή κακοκαιρία, με καταιγίδες που προκαλούν έντονες βροχοπτώσεις και χαλάζι, μετατρέποντας το Ντουμπάι σε μια πλωτή πόλη.

Είναι πολύ πιθανό οι ακραίες καιρικές συνθήκες να προκλήθηκαν από τη συνεχή εκπομπή χημικών στην ατμόσφαιρα με σκοπό την βροχή, μία τακτική που είχε χρησιμοποιήσει πολλάκις και η Κίνα στους Ολυμπιακούς της Αγώνες, με σκοπό την αλλαγή των καιρικών συνθηκών.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχει σιωπηλά θέσει σε εφαρμογή, πρόγραμμα τροποποίησης καιρού, με σκοπό να μειώσει την ξηρασία της περιοχής και να μπορέσει να αποκτήσει πιο ήπιο κλίμα και την ανάπτυξη πρασίνου στις πόλεις της.

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και το πρωί της Τετάρτης, με τους πολίτες να προτρέπονται να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, ένα άλλο κύμα κακοκαιρίας είχε πλήξει την περιοχή, όπως το Άμπου Ντάμπι, με χιονοπτώσεις που κάλυψαν εκτεταμένες περιοχές, προσφέροντας ασυνήθιστες εικόνες.

Ενώ οι καταιγίδες με τις έντονες βροχοπτώσεις και το χαλάζι συνεχίζονται – οι χειρότερες των τελευταίων είκοσι ετών στα ΗΑΕ – οι αρχές του Ντουμπάι παροτρύνουν τους κατοίκους να παραμείνουν εντός και να αποφεύγουν τη μετακίνηση.

Αρκετοί δρόμοι σε ολόκληρη τη χώρα έχουν κλείσει λόγω πλημμυρών

Τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα έκλεισαν σε μεγάλο βαθμό πριν από την καταιγίδα και οι κυβερνητικοί υπάλληλοι εργάζονταν εξ αποστάσεως, εφόσον μπορούσαν. Πολλοί εργαζόμενοι έμειναν επίσης στα σπίτια τους, αν και ορισμένοι επιχείρησαν να βγουν έξω, με τους άτυχους να καθυστερούν τα οχήματά τους σε νερό που κάλυπτε βαθύτερα από το αναμενόμενο ορισμένους δρόμους.

Δείτε εδώ το βίντεο από τη σχετική ανάρτηση στο «Χ»