Με τον νέο νόμο 3475/2023 η Ν.Δ., για να δικαιολογήσει τη νέα ληστρική φοροεπιδρομή προς όφελος των πολυεθνικών ασφαλιστικών εταιριών, επικαλείται την προστασία της κατοικίας και των ενοίκων, καθώς και την «κλιματική αλλαγή»

Του Αλκιβιάδη Κεφαλά*

Με τον νόμο 3475/2023 περί υποχρεωτικής πυρασφάλειας κτισμάτων εντός ή πλησίον δασικών ή χορτολιβαδικών εκτάσεων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφενός συνεχίζει τη ληστρική επέλασή της επί της μεσαίας τάξης, υλοποιώντας τον μακροπρόθεσμο στόχο της δήμευσης της ιδιωτικής περιουσίας και την εκχώρησή της σε ξένους, αφετέρου, λόγω της επερχόμενης υποχρεωτικής ασφάλισης των κατοικιών, συνεχίζει να προσφέρει οικονομικά οφέλη στις προστατευόμενες από το κόμμα ασφαλιστικές εταιρίες.

Πράγματι, καμία ασφαλιστική εταιρία δεν πρόκειται να προβεί σε ασφάλιση κατοικίας αν πρώτα δεν υιοθετηθούν από τους ιδιοκτήτες όλα τα αυστηρά μέτρα πυρασφάλειας που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Η υλοποίηση των μέτρων του νομοσχεδίου, βάσει των υποχρεωτικών εκθέσεων πυρασφάλειας από μηχανικούς ή δασονόμους, θα κοστίσει στους ιδιοκτήτες μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Ποιος εχέφρων πολίτης θεωρεί λογική την υποχρεωτική περίφραξη των ιδιοκτησιών με μαντρότοιχο από πέτρα ή μπετό ύψους 2 μέτρων και την τοποθέτηση επ’ αυτού μεταλλικού κιγκλιδώματος;

Παραβλέποντας το γεγονός ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς οι περιφράξεις αποτελούν παγίδες θανάτου για ανθρώπους και ζώα, όπως στο Μάτι, σε οικόπεδο ενός στρέμματος με 150 μέτρα περίμετρο ο ιδιοκτήτης θα επιβαρυνθεί με περισσότερα από 30.000 ευρώ για να κατασκευάσει την περίφραξη.

Επειδή σχεδόν το 100% των πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις οφείλεται σε εμπρησμούς, στα ηλεκτρικά καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ και σε τυχαία γεγονότα, και συνεπώς στην πλειονότητά τους δεν προέρχονται από τα κτίσματα, η Ν.Δ. για να δικαιολογήσει τη νέα ληστρική φοροεπιδρομή προς όφελος των πολυεθνικών ασφαλιστικών εταιριών επικαλείται την προστασία της κατοικίας και των ενοίκων, καθώς και την «κλιματική αλλαγή».

Προφανώς, εάν η Ν.Δ. ενδιαφερόταν για τη ζωή και το ευ ζην των πολιτών, δεν θα δολοφονούσε 57 παιδιά στα Τέμπη, όπως και δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας μέσω του αναγκαστικού εμβολιασμού με τα «εμβόλια» του θανάτου, που αποδεδειγμένα πλέον, μέσω πληθώρας επιστημονικών δημοσιεύσεων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά με υψηλό δείκτη απήχησης, ευθύνονται για το υψηλό ποσοστό των καρκίνων και των καρδιοπαθειών.

Αυτοί λοιπόν παρουσιάζουν το αφήγημα ότι αφενός ενδιαφέρονται να μην καταστραφούν τα 2.000.000 σπίτια που αφορά το νομοσχέδιο, αφετέρου επικαλούνται την «κλιματική αλλαγή», παρά το γεγονός ότι μέσα στην πενταετία που κυβερνούν κατέκαψαν την Ελλάδα.

Η επίκληση της «κλιματικής αλλαγής» και η δόλια αναφορά περί της ανάγκης περιορισμού των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα εξυπηρετούν την υπόθεση της «μεγάλης επανεκκίνησης», δηλαδή της μεγάλης ληστείας και της αφαίρεσης των ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων μέσω της αναγκαστικής φτωχοποίησης από την επιβολή των «πράσινων φόρων», που θα γίνονται ολοένα περισσότερο επαχθείς, όπως ο νέος φόρος πυρασφάλειας που επέβαλε αυταρχικά η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Πρόσφατα, ο αρχιερέας της δικτατορίας της παγκοσμιοποίησης Klaus Schwab δήλωσε ότι μέχρι το 2030 θα απαγορευτούν τα ιδιωτικά αυτοκίνητα στην πόλη του Λος Άντζελες. Τo κατασκευασμένο πρόβλημα της «κλιματικής αλλαγής» άρχισε να εμφανίζεται τη δεκαετία του 1980, όταν αυτόκλητοι και μη εκλεγμένοι δημοκρατικά τεχνοκράτες επεδίωξαν μέσω των παγκόσμιων οργανισμών, όπως ο ΟΗΕ, να επιβάλουν μια παγκόσμια τυραννική δικτατορική διακυβέρνηση ιδιωτών.

Σταδιακά, αυτές οι ομάδες επάνδρωσαν τους διεθνείς οργανισμούς. Ξαφνικά, περίεργες προσωπικότητες, όπως ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Tedros Adhanom Ghebreyesus, με κατηγορίες γενοκτονίας στην Αιθιοπία, εμφανίζονται να κατέχουν όχι μόνο εξουσία, αλλά και να αποκτούν τεράστια ισχύ μέσω του τρόμου των «πανδημιών» και μιας μελλοντικής «Αποκάλυψης κλιματικής αλλαγής», που οφείλεται, όπως ισχυρίζονται, στις ανθρωπογενείς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Αυτό το παγκόσμιο τυραννικό δικτατορικό μοντέλο των μη κρατικών διεθνών οργανισμών και των μη εκλεγμένων αυτόκλητων σωτήρων αγωνίζεται να επιβάλει στην Ελλάδα η δυστοπία της Ν.Δ.

Με πρόσχημα την «κλιματική αλλαγή», μια νέα ληστρική επιδρομή «πράσινων» φόρων, αντίστοιχων του 3475/2023, περιμένει τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. και όλους τους υπολοίπους αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

*∆ιδάκτωρ Φυσικής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, UK, τ. διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών