Η Εκκλησία του Αγίου Παύλου του Αποστόλου, μια ρωμαιοκαθολική ενορία στο Upper West έχει δημιουργήσει μια έκθεση “τέχνης” με τίτλο «God is Trans: A Queer Spiritual Journey».
Η έκθεση έχει προκαλέσει ανησυχία σε Ρωμαιοκαθολικούς ενορίτες της, με κάποιους να αμφισβητούν τις λέξεις «δεν υπάρχει διάβολος, απλώς παρελθόντες εαυτοί».

Είναι η δημιουργία της καλλιτέχνιδας Adah Unachukwu, η οποία αναφέρεται ότι επιχειρεί να δείξει πώς διασταυρώνονται η πίστη και η ταυτότητα φύλου .

Διαθέτει κάπως αφηρημένες πολύχρωμες ζωγραφιές που φαίνεται να δείχνουν πού το προσωπικό συναντά το πνευματικό, με βίντεο του καλλιτέχνη ανάμεσα σε πιο παραδοσιακές ιερές εικόνες.

Τι αναφέρεται στην “έκθεση τέχνης” -Αποκαλυπτικό των μηνυμάτων της Νέας Εποχής που προωθούνται στη θρησκεία
Η περιγραφή για το έκθεμα λέει ότι χαρτογραφεί «το queer πνευματικό ταξίδι» κατά τρία σημεία:

«Το God is Trans χαρτογραφεί το queer πνευματικό ταξίδι με τρία σημαντικά σημεία: Θυσία, Ταυτότητα και Κοινωνία», ξεκινά το κομμάτι.

«Ο πίνακας Sacrifice (θυσία) και η συμπληρωματική του δράση στην ταινία μιλούν για την ανάγκη να απορρίψετε μια παλιά ζωή και προσωπικότητα για να μπορέσετε να εστιάσετε στην πνευματική σας ανάγκη. Δεν υπάρχει διάβολος, απλώς παρελθόντες εαυτοί ».

«Η ταυτότητα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της έκθεσης», αναφέρει η έκθεση. «Πώς μοιάζει η αγιότητα; Πώς μοιάζει ο θεός σου; Είναι αυτές οι δύο απεικονίσεις που μπορούν να συγχωνευθούν;».

Το τελευταίο τμήμα της έκθεσης είναι η Κοινωνία που «ολοκληρώνει το πνευματικό ταξίδι, τοποθετώντας τον Θεό και τον θνητό στο ίδιο επίπεδο για να μιλήσουν μεταξύ τους. Αυτό το μέρος της εγκατάστασης αφορά ένα πνευματικό σπίτι και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να πετύχουμε αυτό το σπίτι στην καθημερινή μας ζωή.’

Αντιδράσεις για την έκθεση
Κάποιοι από την εκκλησία αναφέρουν ότι τους επιβάλλουν μια «ατζέντα».

«Η εκκλησία δεν πρέπει να το προωθεί αυτό», είπε ένας ενορίτης στη New York Post . «Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν τρανς άτομα. Προσεύχομαι για όλους τους ανθρώπους, αλλά αρκεί».

Ο εκκλησιαστής είπε στο ρεπορτάζ ότι ένας ιερέας αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις σε κάποιον που αμφισβητούσε την έκθεση.

«Φαίνεται ότι προσπαθούν να επιβάλουν την ατζέντα σε άλλους», πρόσθεσαν. «Δεν μπορείς να το βάλεις στο βωμό και μετά να κρυφτείς. Αυτό είναι που βάζει την εκκλησία σε μπελάδες ».