Τι απάντησε η Δόμνα Μιχαηλίδου στην ερώτηση του Δημήτρη Νατσιού

Είχε κατατεθεί ερώτηση του προέδρου της «Νίκης» Δημήτρη Νατσιού για την επαναφορά η όχι της έπαρσης της σημαίας και της πρωινής προσευχής.

Η απάντηση της Δόμνας Μιχαηλίδου ήταν αφοπλιστική και καταδεικνύει την υποκρισία όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας ως κυβέρνηση αλλά και όλων των πολιτικών παρατάξεων που άλλα λένε στην αντιπολίτευση και άλλα κάνουν όταν έρχονται στην κυβέρνηση (να θυμηθούμε ότι ο Α.Τσίπρας το 2015 άλλαξε μέσα σε 24 ώρες το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος).

Συγκριμένα ο Δημήτρης Νατσιός ρώτησε:

Ζήτησε να επανέλθει η έπαρση της σημαίας και η απαγγελία του εθνικού ύμνου στα δημοτικά σχολεία, γιατί αποτελούσε «έξοχη βιωματική διδασκαλία και εμπειρία για τους μικρούς μαθητές», ενώ υπογράμμισε τα υψηλά νοήματα που εντυπώνονταν στα παιδιά από τους συμβολισμούς που φέρει η ελληνική σημαία και ο εθνικός μας ύμνος.

«Αυτό το βιωματικό μάθημα καταγραφόταν ανεξίτηλα στο νου των μικρών παιδιών», είπε ο κ. Νατσιός.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου απάντησε ως εξής:

Η υφυπουργός παιδείας αρνήθηκε κάθε συζήτηση για αναθεώρηση της ρύθμισης του Κώστα Γαβρόγλου που έγινε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ το 2017, όταν και καταργήθηκε η έπαρση της ελληνικής σημαίας και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου που γινόταν μια φορά το μήνα στα προαύλια των δημοτικών σχολείων.

Η Νέα Δημοκρατία τότε, είχε ασκήσει έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτήν την απόφαση και σήμερα, 6 χρόνια μετά, η Δόμνα απάντησε στον κ. Νατσιό ότι είναι αρκετό που… υπάρχει η ελληνική σημαία στα προαύλια των σχολείων και που την ζωγραφίζουν τα παιδιά στο… νηπιαγωγείο!

Ο Δημήτρης Νατσιός ρωτούσε την κα Μιχαηλίδου για τα πολύ συγκεκριμένα θέματα της έπαρσης της σημαίας και της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου στα δημοτικά σχολεία, και η υφυπουργός έκανε λόγο για «εξωραϊσμούς και εθνικιστικές εξάρσεις»!

Η υφυπουργός είπε ακόμα ότι η εθνική και η θρησκευτική συνείδηση καλλιεργείται «με την εδραίωση της πίστης μας στη δημοκρατία και τους θεσμούς της, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, την καταπολέμηση διακρίσεων και κοινωνικών ανισοτήτων, την αποδοχή της διαφορετικότητας και τον σεβασμό προς τον άλλον».

Όπως τόνισε η κ. Μιχαηλίδου, «η ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης είναι μία διαρκής διαδικασία που καλλιεργείται μέσα στην τάξη και όχι στην αυλή και, οι μαθητές τιμούν την σημαία που είναι σύμβολο της ενότητας του λαού μας, σε όλες τις εθνικές επετείους».

Εγκάλεσε δε, τον πρόεδρο της Νίκης «για πλειστηριασμό πατριωτισμού με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων», λέγοντάς του ότι «δεν ξέρω αν θέλετε να γυρίσετε τη χώρα στο χθες, εμείς θέλουμε την Ελλάδα να πηγαίνει μπροστά».

Να θυμηθούμε τις σφοδρές αντιδράσεις της ΝΔ ως κυβέρνηση στο μέτρο αυτό του ΣΥΡΙΖΑ.

Και τι λέγανε τότε και τι κάνουν τώρα; Πώς να έχεις εμπιστοσύνη σε τέτοιους πολιτικούς ανεξαρτήτως παρατάξεων;