Οι πολίτες έχουν προφανώς καταλάβει ότι η ψήφος τους είναι απλά η νομιμοποίηση μιας διαδικασίες που γίνεται, υποτίθεται γι αυτούς, αλλά χωρίς αυτούς.
Άδεια κέντρα, ατονία ακόμα και σε όσους προσέρχονται σε μια διαδικασία που δεν τους καλύπτει όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα. Κάποιοι ζητούν να κερδίσουν τον θώκο αλλά τα προβλήματα του κόσμου παραμένουν.
Δεν είναι τυχαίο για παράδειγμα ότι ο Κ.Αγοραστός παρά την διπλή καταστροφή της Θεσσαλίας σε Ιανό και Ντάνιελ ζητά να διεκδικήσει εκ νέου την πρωτιά για να κάνει «μεγάλο έργο»!

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, στην επίσημη ενημέρωση για την εξέλιξη των αυτοδιοικητικών εκλογών, ανακοίνωσε πώς μέχρι τις 14:30 το μεσημέρι της Κυριακής, μόνο το 23,1% των πολιτών έχει προσέλθει στις κάλπες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών, μέχρι εκείνη την ώρα είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 1.308.000 πολίτες.

Το αντίστοιχο ποσοστό στον πρώτο γύρο ήταν 30,8%, δηλαδή η προσέλευση σήμερα είναι χαμηλότερη κατά 7 και πλέον ποσοστιαίες μονάδες.

Συνολικά αναμετριούνται 180 υποψήφιοι. Οι 12 για 6 Περιφέρειες και οι υπόλοιποι 168 για 84 Δήμους.