Το πρωί της Τετάρτης αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν περίπου 300 κιλά κοκαΐνης στο λιμάνι του Πειραιά, με τα κέρδη της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης να υπολογίζονται σε σε πάνω από 5.000.000 ευρώ.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι τέσσερις συλληφθέντες έφερναν ποσότητες κοκαΐνης τις οποίες έκρυβαν σε κοντέινερ ώστε στη συνέχεια να κάνουν διακίνηση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με την αστυνομία αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που έφερνε κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική είναι ένας 48χρονος Αλβανός ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις Αρχές.

Το 2017 το όνομά του είχε εμπλακεί σε υπόθεση με ναρκωτικά χάπια Captagon που είναι γνωστά και ως τα ναρκωτικά του ISIS. Μάλιστα σε σπίτι στη Νέα Πέραμο είχαν βρεθεί 634.246 χάπια.

Κατά την αστυνομία είχε αναλάβει τη χρηματοδότηση, την εγκατάσταση και λειτουργία του εργαστηρίου παραγωγής που στήθηκε στη συγκεκριμένη μονοκατοικία.

Ο 48χρονος δεν είχε συλληφθεί και σε βάρος του εκκρεμούσε δικαστική απόφαση με ποινή 20 ετών και χρηματική ποινή 100.000 €.

Κομβικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση διαδραμάτισε και ένας 64χρονος ο οποίος φέρεται να είχε αναλάβει να επικοινωνεί με συνεργούς στο εξωτερικό και να συντονίζει την προμήθεια και τη χρηματοδότηση για την αγορά των ναρκωτικών.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο το 2012 συνελήφθη στην Κόστα Ρίκα καθώς σε βάρος εκκρεμούσε αίτημα έκδοσης των ΗΠΑ για εμπλοκή σε παράνομη μεταφορά όπλων από την Ευρώπη για να υποστηριχθούν οι Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας με αντάλλαγμα 50 κιλά κοκαΐνη. Μάλιστα για την υπόθεση αυτή εξέτισε ποινή στις Ηνωμένες Πολιτείες.