Έτσι μετά τον λιμένα Ηγουμενιτσας στα καθημας, παίρνει σειρά το άσε δρόμοι των Ιωννινων ώστε μα μην υπάρξει η παραμικρότερη αμφιβολία ότι στο μέλλον τα παιδιά μας δεν θάψουν στα χέρια τους καμμια εθνική υποδομή…


Την προκήρυξη διαγωνισμών για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου σε «πακέτα» και όχι για το κάθε ακίνητο ξεχωριστά, προκειμένου η διαδικασία να προχωρήσει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού, προωθείται η παραχώρηση των μικρών περιφερειακών αεροδρομίων στο πρότυπο της επιτυχημένης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που προηγήθηκε, καθώς και ξεχωριστή προσπάθεια για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Από την ανακοίνωση γίνεται πλέον σαφές ότι τα  22 περιφερειακά αεροδρόμια μεταξύ των οποίων κι αυτό των Ιωαννίνων θα οδηγούν «πακέτο» στη διαδικασία της αξιοποίησης.

Το αεροδρόμιο είναι η τελευταία μεγάλη υποδομή στην Ήπειρο που παραμένει στον έλεγχο του δημοσίου.

Ο Υπουργός παράλληλα, εξήγγειλε τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για την παραχώρηση των κατεχόμενων ακινήτων του Δημοσίου -κατά το πρότυπο της πλατφόρμας που λειτουργεί ήδη για την παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας- και την εκπόνηση Μητρώου Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου.

Ο υπουργός τόνισε ότι η Δημόσια Περιουσία έχει μεγάλες δυνατότητες να συμβάλλει στις επενδύσεις και την ανάπτυξη, ωστόσο είναι ένας τομέας στον οποίο δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θα ευχόμασταν καθώς προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν δεν είχαν πάντοτε συνέχεια.