Απίστευτος, αμετανόητος και δυστυχώς χωρίς αντίπαλο. Τα τσουτσέκια στο υπουργείο και στο Μαξίμου μετρούν λεφτά και σπίτια και ο τούρκος αλωνίζει.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στον τουρκικό λαό μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Προεδρικό συγκρότημα. Ο Ερντογάν δήλωσε ότι συνέχισαν να παράγουν έργα και υπηρεσίες για τη χώρα και το έθνος τις τρεις εβδομάδες από την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Δηλώνοντας ότι πραγματοποίησαν την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στην Κωνσταντινούπολη Sancaktepe με δασκάλους, μαθητές και γονείς, ο Ερντογάν είπε ότι με αυτή την ευκαιρία, είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν τις υπηρεσίες που έχουν προσφέρει στη χώρα στην εκπαίδευση εδώ και 20 χρόνια. Ο Πρόεδρος Ερντογάν σημείωσε ότι η Τουρκία είναι η χώρα με την πιο προηγμένη κοινωνική κρατική πρακτική στον κόσμο όσον αφορά τα δάνεια και τα μαθήματα και ότι κάθε φοιτητής που κάνει αίτηση μπορεί να λάβει δάνειο και κάθε φοιτητής που πληροί τις προϋποθέσεις μπορεί να λάβει υποτροφία.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν τόνισε για την Ελλάδα:

«Ακολουθούμε με προσοχή τις πολιτικές της γειτονικής μας Ελλάδας, που μυρίζει παντού υποκίνηση και πρόκληση. Γνωρίζουμε ότι η πραγματική πρόθεση όσων υποκινούν τους Έλληνες πολιτικούς και τους στρέφουν εναντίον μας είναι να εμποδίσουν το πρόγραμμά μας για την οικοδόμηση μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας. Απλώνονται σε όλη την Ελλάδα. Οι ξένες στρατιωτικές συσσωρεύσεις που μοιάζουν με κατοχή πρέπει να ενοχλούν τον ελληνικό λαό, όχι εμάς. Όταν χρειαστεί, μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας έναντι της Ελλάδας. Δεν θα διστάσουμε να τα υπερασπιστούμε χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα και αναφέρομαι και για στους Έλληνες πολιτικούς, στο ελληνικό κράτος, στον ελληνικό λαό και όσους τους χρησιμοποιούν ως μαριονέτες».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα επιδόματα αλλά και στην στήριξη που παρέχει στους τούρκους αγρότες.