Εδώ και κάτι δεκαετίες στην ουσία.. Κι επειδή όσοι τα τσεπώνουν απ τη λίστα Πέτσα δεν του τα λένε, του τα λέμε εμείς…

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Με την κινεζική παροιμία «όποιος θέλει να απομακρύνει ένα βουνό πρέπει να ξεκινήσει από τις πέτρες», ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε την Κυριακή (5/11), μέσω ανάρτησής του στο Facebook, το στίγμα των πρωτοβουλιών του, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση παραμένει απέναντι στη φοροδιαφυγή, αλλά και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας. Χαρακτήρισε ενθαρρυντικά τα στοιχεία για τη μείωση της ανεργίας ιδίως για τους νέους και τις γυναίκες, ενώ αναφέρθηκε στο θεσμό των «Νταντάδων της γειτονιάς» και την αναβάθμιση του Εθνικού Μηχανισμού Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης.

«Η ανεργία στις ηλικίες 15-24 έπεσε στο 19,4% από 34,2% πέρυσι», ανέφερε ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Facebook με την πρώτη ανασκόπησή του για τον μήνα Νοέμβριο.

«Η ανεργία στις ηλικίες 15-24 έπεσε στο 19,4% από 34,2% πέρυσι (και 39,6% το 2019)», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτηση του στο Facebook με την πρώτη ανασκόπησή του για τον μήνα Νοέμβριο τονίζοντας ότι πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας που έχει καταγράφει στους νέους έως 24 ετών από το 1998.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «η Ελλάδα γίνεται σταδιακά μια πιο δίκαιη χώρα με λιγότερες ανισότητες για τους νέους και τις γυναίκες».

Σχετικά με την φορολόγηση των εέύθερων επαγγελματιών, ανέφερε: «Όπως είχα δεσμευτεί προεκλογικά, το τέλος επιτηδεύματος σταδιακά καταργείται με ταυτόχρονη βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης των ελεύθερων επαγγελματιών. Φέρνουμε μάλιστα νωρίτερα την κατάργησή του έως και κατά 50% ήδη από το 2024 και πλήρως από το 2025.

Ταυτόχρονα, εφαρμόζουμε ένα σύστημα αντίστοιχο με αυτό που εφαρμόζουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών», ενώ υπογράμμισε πως «η δική μας κυβέρνηση πιστεύει ακράδαντα ότι οι φόροι πρέπει να είναι σταθεροί, λογικοί και δίκαιοι».

Όσον αφορά το θέμα της ακρίβεια, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Είχα προειδοποιήσει τις πολυεθνικές ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία να πουλάνε τα ίδια προϊόντα σε πολύ ακριβότερες τιμές χωρίς να δικαιολογούν την αύξηση. Την εβδομάδα που μας πέρασε λοιπόν, σε δύο από αυτές διαπιστώθηκε αθέμιτη κερδοφορία, και γι’ αυτό επιβάλλαμε πρόστιμα συνολικού ύψους 2 εκατ. ευρώ. Συνολικά, τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από την αρχή του 2023 έχουν αγγίξει τα 8 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί ότι μετά την επιβολή προστίμων, έχουν γίνει μειώσεις στις τιμές έως και κατά 25%. Με την ευκαιρία να πω ότι τα προϊόντα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Μόνιμη Μείωση Τιμής» έχουν πλέον φτάσει σχεδόν τα 600, υπερβαίνοντας κατά πολύ τον αρχικό στόχο που είχαμε θέσει για 500 προϊόντα. Πάμε τώρα για τα 1000!».