Άκρως απογοητευτικά τα αποτελέσματα για τον νυν πρόεδρο – Ένας άλλος, τυχαίος υποψήφιος των Δημοκρατικών θα είχε αισθητά καλύτερες επιδόσεις

Εάν οι εκλογές γίνονταν σήμερα, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα κέρδιζε εύκολα τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν με περισσότερες από 300 ψήφους εκλεκτόρων, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση του Siena College για λογαριασμό των New York Times εντείνει την ανησυχία στους κόλπους των Δημοκρατικών για τις εκλογές του 2024 και υπονομεύει θα αυξήσει την ανησυχία μεταξύ των Δημοκρατικών για τις εκλογές του 2024 και υπονομεύει την ιδέα ότι ο Μπάιντεν είναι ο πιο εκλέξιμος υποψήφιος έναντι του Τραμπ.

Προβάδισμα Τραμπ σε 5 από τις 6 αμφίρροπες πολιτείες
Η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Τραμπ προηγείται του Μπάιντεν σε πέντε από τις έξι πολιτείες “swing” (αυτές δηλαδή που είναι αμφίρροπες, δεν θεωρούνται προπύργιο του ενός ή του άλλου κόμματος και κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα έχει το προβάδισμα σε Νεβάδα, Τζόρτζια, Αριζόνα, Μίσιγκαν, Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν — πολιτίες τις οποίες κέρδισε στο σύνολό τους ο Μπάιντεν το 2020.

Ο Μπάιντεν προηγείται του Τραμπ στο Ουισκόνσιν, αλλά υπολείπεται 4 μονάδες στην Πενσυλβάνια, 5 στην Αριζόνα, 6 στη Τζόρτζια, 5 στο Μίσιγκαν και 10 στη Νεβάδα.

Η ηλικία μεγάλο αγκάθι για τον Μπάιντεν
Το 71% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση συμφωνούν με τη δήλωση ότι ο Μπάιντεν είναι «πολύ μεγάλος», συμπεριλαμβανομένου του 54% των υποστηρικτών του. Μόνο το 39% αισθάνεται το ίδιο για τον Τραμπ, παρά το γεγονός ότι αν εκλεγεί θα είναι ο γηραιότερος πρόεδρος που ορκίστηκε ποτέ, ενώ δεν έχει μοιραστεί δημοσίως λεπτομέρειες για την υγεία του.

Οι ψηφοφόροι στις swing πολιτείες λένει ότι εμπιστεύονται τον Τραμπ έναντι του Μπάιντεν για την οικονομία με διαφορά 22 μονάδων (59% έναντι 37%). Ο Τραμπ και ο Μπάιντεν είναι ουσιαστικά ισόπαλοι μεταξύ των ψηφοφόρων κάτω των 30 ετών – μια μεγάλη αλλαγή σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ένας «άλλος» Δημοκρατικός θα τα πήγαινε πολύ καλύτερα
Ο Μπάιντεν εμφανίζεται επίσης πιο αδύναμος υποψήφιος σε σχέση με την αντιπρόεδρο, Καμάλα Χάρις. Ο Τραμπ προηγείται του Μπάιντεν με 5 μονάδες και της Χάρις μόνο με 3 μονάδες.

Στην επιλογή «ένας άλλος Δημοκρατικός» (χωρίς να προσδιορίζεται ποιος είναι αυτός) οι απαντήσεις είναι θεαματικά διαφορετικές. Αυτός ο τυχαίος υποψήφιος έχει προβάδισμα 8 μονάδων έναντι του Τραμπ, πετυχαίνει δηλαδή καλύτερη επίδοση από τον Μπάιντεν κατά 13 μονάδες.

«Θα νικήσουμε το 2024 με το να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να κάνουμε τη δουλειά, όχι με το να ανησυχούμε για μια δημοσκόπηση» σχολίασε στέλεχος της εκστρατείας του Μπάιντεν στο Axios.com. Ωστόσο πριν από 4 χρόνια το επιτελείο του Μπάιντεν είχε εκμεταλλευθεί τη δημοσκόπηση των Times/Siena College για να υποστηρίξει ότι είναι ο πιο εκλέξιμος Δημοκρατικός έναντι του Τραμπ.