Ελήφθησαν δείγματα που μελετούν οι επιστήμονες

ΗNASA παρακολουθεί στενά τον αστεροειδή με το όνομα Bennu, γιατί υπάρχουν πιθανότητες να πέσει στη Γη, τη στιγμή που διαθέτει ισχύ 22 ατομικών βομβών και έχει το μισό μέγεθος από εκείνον που αφάνισε τους δεινόσαυρους πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια.

Ο συγκεκριμένος αστεροειδής περνά από τον πλανήτη κάθε έξι χρόνια και οι πιθανότητες για ένα καταστροφικό χτύπημα είναι μόνο μία στις 2.700.

Ωστόσο, ελήφθησαν δείγματα από την επιφάνεια του και ορισμένοι επιστήμονες εικάζουν ότι μπορεί να πέσει στη Γη και συγκεκριμένα στην έρημο της Γιούτα στις 24 Σεπτεμβρίου του 2182, δηλαδή σε ακριβώς 159 χρόνια, γράφει η Daily Star σε σχετικό δημοσίευμα.

Έτσι, η NASA σχεδιάζει να αλλάξει την πορεία του αστεροειδή και ήδη πραγματοποιεί αποστολές. Ο Rich Burns, διευθυντής του πρότζεκτ OSIRIS-REx, δήλωσε πως «βρισκόμαστε τώρα στο τελευταίο σκέλος αυτής της προσπάθειας και μένουν λίγα μίλια να διανύσουμε ακόμη».

Το μυστήριο της υδάτινης επιφάνειας

Ο αστεροειδής Bennu μπορεί να τρομάζει τους επιστήμονες, όμως προκαλεί και το έντονο ενδιαφέρον τους, ειδικά μετά τα δείγματα που ελήφθησαν.

Η ιστοσελίδα SPACE αναφέρει ότι εντοπίστηκε να διαθέτει υδάτινη ιδιότητα στην επιφάνεια του.

Χαρακτηριστικά, ο Nicola Fox, αναπληρωτής διαχειριστής της Διεύθυνσης Επιστημονικής Αποστολής της NASA στην Ουάσιγκτον, είπε πως «το παρθένο υλικό από τον Bennu θα βοηθήσει να ρίξει φως στον σχηματισμό του ηλιακού μας συστήματος πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια και ίσως ακόμη και στο πώς ξεκίνησε η ζωή στη Γη».

newsbeast.gr