Βαθαίνει το ρήγμα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της χθεσινής τοποθέτησης του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Όλα δείχνουν πως ο πρώην υπουργός και επικεφαλής της «Ομπρέλας» βρίσκεται λίγο πριν από την έξοδο της Κουμουνδούρου, αφήνοντας αιχμές τόσο κατά του Στέφανου Κασσελάκη όσο και εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.

Το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει «εκρηκτικό», παρά τις επικλήσεις του Στ. Κασσελάκη να πέσουν οι τόνοι της εσωκομματικής αντιπαράθεσης. Κι αυτό, γιατί πέρα από τις τοποθετήσεις του Ευκ. Τσακαλώτου εκκρεμεί και το ζήτημα με τα διαγραφέντα στελέχη του κόμματος (Βίτσας, Σκουρλέτης, Τζουμάκας και Φίλης).

Σε κάθε περίπτωση, η καταληκτική δήλωση του κ. Τσακαλώτου κατά τη χθεσινή ομιλία του σε εκδήλωση της «Ομπρέλας» ήταν εκείνη που «έριξε λάδι στη φωτιά»: «Με αυτό το τοξικό κλίμα, μπορούμε να είμαστε σε αυτό το κόμμα;» Είπε δε: «Κατέβηκα ως υποψήφιος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ. Και στο τέλος στην ομιλία μου στο συνέδριο είπα είτε χάσω είτε κερδίσω θέλω ένα πράγμα να κάνω. Να φέρω πίσω την περηφάνια των ανθρώπων της Αριστεράς για τις ιδέες τους για τις προτάσεις τους για τους αγώνες τους» για να προσθέσει: «λυπάμαι ότι αυτό πια θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχει, αυτή η περηφάνια σε αυτό το κόμμα».

Η μετριοπαθής απάντηση του Σ. Φάμελλου

«Απαιτείται συζήτηση για ιδεολογικές αρχές και πρόγραμμα και όχι κριτική με προσωπικούς όρους», ήταν το σχόλιο του προέδρου της Κ.Ο. Σ. Φάμελλου στις δηλώσεις Τσακαλώτου: «Θα μπορούσε να απαντήσει κάποιος “ωραία, ας κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ τέτοιον ώστε να είμαστε περήφανοι» και πως «με το ζόρι δεν γίνεται παντρειά».

Μπαράζ επιθέσεων κατά Τσακαλώτου από τους «προεδρικούς»

Ωστόσο, τα πυρά τους κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος καυτηρίασε την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη, αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα της αποχώρησής του από το κόμμα, εξαπέλυσαν νωρίτερα την Τρίτη οι υποστηρικτές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με αναρτήσεις τους στα social media οι «προεδρικοί» του ΣΥΡΙΖΑ καταπιάστηκαν με τη φράση του πρώην Υπουργού Οικονομικών που μίλησε για «χαμένη υπερηφάνεια», σχολιάζοντας περισσότερο την τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αποφεύγοντας οποιαδήποτε αυτοκριτική και εξέτασης των κατά πόσο ισχύουν τα λεγόμενά του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώην στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, μίλησε για «ιδιόκτητη Περήφανη Προκομμουνιστική Εξωκυβερνητική αριστερά» και τόνισε πως «περήφανα θα περιμένω να κάνουν την περήφανη δική Τους αριστερά καθώς επιστρέφουν ριζοσπαστικά και ανανεωτικά στο περήφανο πειραγμένο κομμουνιστικό παρελθόν τους για να ξανά διαλύσουν περήφανα την Ακοα – και το ΚΚΕ ες».από liberal.gr