«Εγώ δεν θα πήγαινα στην εκδήλωση να τον τιμήσω»

«Αιχμές» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιλογή του να πάει στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη το βράδυ της Δευτέρας, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Νικήτας Κακλαμάνης λέγοντας ότι «τον θεωρώ υπαίτιο για το γκριζάρισμα του Αιγαίου με τις συνθήκες του Ελσίνκι και κυρίως της Μαδρίτης».

Και συνέχισε προσθέτοντας με νόημα «έχουμε τακτοποιήσει σχεδόν τα μισά ορφανά του κ. Σημίτη».

Σαφέστατες «βολές» κατά του πρωθυπουργού για την επιλογή του η μισή περίπου κυβέρνηση να αποτελείται από πρώην σημιτικά στελέχη.

Ερωτηθείς για την εκδήλωση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, προς τιμήν του Κώστα Σημίτη, τόνισε:

«Δεν είχα κατ’αρχήν πρόσκληση. Αλλά αν είχα δεν θα πήγαινα πρώτον γιατί ήμουν ομιλητής στην εκδήλωση για τη Μ. Γιαννάκου και δεύτερον εγώ έχω εκπεφρασμένη διαχρονική άποψη με σεβασμό μεν γιατί ο κ. Σημίτης υπήρξε οκτώ χρόνια πρωθυπουργός της πατρίδας μου, αλλά ήμουνα πάντα απέναντι του σε βασικές επιλογές που είχε κάνει».

«Εγώ δημόσια είχα τοποθετηθεί και είχα πει ότι τον θεωρώ υπαίτιο για το γκριζάρισμα του Αιγαίου με τις συνθήκες του Ελσίνκι και κυρίως της Μαδρίτης», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στα «Παραπολιτικά».

Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν μπορώ ποτέ να ξεχάσω την εικόνα μέσα στη Βουλή στην κρίση των Ιμίων.

Και πολλά άλλα πράγματα που είχαν να κάνουν με την πολιτική που ίσχυσε οκτώ χρόνια.

Επομένως, δεν έχω μάθει να κάνω τον Φαρισαίο και άλλα να λέω δημόσια και μετά να πηγαίνω να χειροκροτώ.

Επαναλαμβάνω, σέβομαι τον κ. Σημίτη πάρα πολύ μάλιστα αλλά ήταν και εξακολουθεί να είναι ιδεολογικός μου αντίπαλος με τον οποίο έχω βασικές διαφορές».

Μετά από ερώτηση για το αν πιστεύει πως είναι περιθωριοποιημένη η Λαϊκή Δεξιά στο κόμμα της ΝΔ, ο κ. Κακλαμάνης σχολίασε:

«Εάν κρίνω από τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, και ποιοι άνθρωποι εξελέγησαν, θα σας έλεγα ακριβώς το αντίθετο σε ό,τι αφορά τη λαϊκή βάση της παράταξής μου.


Όταν η κοινωνική βάση είναι τέτοια δεν περιθωριοποιείται ποτέ. Εσείς ξέρω τι θέλετε να ακούσετε ότι έχουμε τακτοποιήσει σχεδόν τα μισά ορφανά του κ. Σημίτη. Ε, εντάξει αυτό το έχω ξαναπεί, δεν είναι η πρώτη φορά».