Νέα έρευνα από τη Γερμανία παρατήρησε τα καρδιακά κύτταρα αρουραίων και ανθρώπων μέσα σε 48 ώρες από τον εμβολιασμό mRNA COVID-19 να σχηματίζουν πρωτεΐνες ακίδας. Ενώ και τα δύο εμβόλια Pfizer και Moderna προκάλεσαν κυτταρικές διαφορετικές ανωμαλίες.

Οι διαφορετικές αποκρίσεις που είχαν τα κύτταρα στα δύο εμβόλια mRNA υποδηλώνουν μια αντίδραση τοξικότητας mRNA σε αυτά τα κύτταρα, σύμφωνα με τον Δρ Peter McCullough, κορυφαίο παθολόγο, καρδιολόγο και επιδημιολόγο που έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 1.000 ερευνητικές εκθέσεις. Πρόσθεσε ότι 48 ώρες ήταν το χρονικό διάστημα για να παρατηρηθεί αυτό το φαινόμενο.

«Τα ευρήματα υποστηρίζουν τόσο τη διάγνωση όσο και τη θεραπεία καρδιακών προβλημάτων μετά από εμβολιασμό κατά του COVID με βάση το mRNA», έγραψαν οι συγγραφείς, προσθέτοντας ότι τα ευρήματα μπορεί να εξηγήσουν τα αιφνίδια καρδιακά συμπτώματα σε εμβολιασμένους.

Η εργασία είναι ένα έγγραφο ταχείας επικοινωνίας, που σημαίνει ότι είναι μια συντομότερη επιστημονική εργασία που δημοσιεύεται πιο γρήγορα από ένα τυπικό ερευνητικό άρθρο. Οι επιστήμονες τείνουν να χρησιμοποιούν αυτή τη μορφή όταν έχουν ευρήματα που πρέπει να κοινοποιηθούν άμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Τα εμβόλια Moderna και Pfizer έχουν διαφορετικές δόσεις mRNA, με το Moderna να έχει υψηλότερη δόση 100 μικρογραμμάρια σε σύγκριση με τα 30 μικρογραμμάρια της Pfizer. Ως εκ τούτου, οι ερευνητές χορήγησαν 100 μικρογραμμάρια mRNA και για τις δύο ομάδες.

Μέσα σε 48 ώρες, οι ερευνητές εντόπισαν πρωτεΐνες ακίδας και στις δύο κυτταροκαλλιέργειες και ανωμαλίες στις καρδιακές συσπάσεις.

Οι ερευνητές κατέγραψαν τις καρδιακές συσπάσεις σε ένα συμπληρωματικό βίντεο, συγκρίνοντας τις φυσιολογικές συσπάσεις σε ένα μη εμβολιασμένο κύτταρο καρδιάς αρουραίου (1Α) με εμβολιασμένα κύτταρα.

Τα εμβολιασμένα με Pfizer κύτταρα εμφάνισαν ισχυρότερες, παρατεταμένες συσπάσεις (1Β) λόγω της αυξημένης δραστηριότητας πρωτεϊνικής κινάσης Α (PKA). Τα επίπεδα PKA συνδέονται με την καρδιακή απόδοση. Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο PKA, τόσο ισχυρότερες είναι οι καρδιακές συσπάσεις.

Τα κύτταρα που εμβολιάστηκαν με τη Moderna ανέπτυξαν ακανόνιστες καρδιακές συσπάσεις και διέκοψαν τη ρύθμιση του ασβεστίου. Οι συγγραφείς απέδωσαν την αλλαγή στην κυτταρική δραστηριότητα σε διαταραχές στους υποδοχείς RyR2. Αυτοί οι υποδοχείς παίζουν βασικό ρόλο στο συντονισμό των καρδιακών συσπάσεων χρησιμοποιώντας ασβέστιο.

Μερικοί από τους καρδιακούς μυς στους οποίους χορηγήθηκαν εμβόλια Moderna ανέπτυξαν ακανόνιστες και περισταλτικές συσπάσεις (1C και 1D), ενώ άλλοι είχαν ακανόνιστες και αρρυθμικές συσπάσεις (1E και 1F).

Οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι σε κυτταρικό επίπεδο, τα αποτελέσματα των εμβολίων COVID-19 φάνηκαν να ευθυγραμμίζονται περισσότερο με την μυοκαρδιοπάθεια γενικότερα παρά με τη μυοκαρδίτιδα. Η μυοκαρδιοπάθεια είναι μια κατάσταση όπου οι καρδιακοί μύες γίνονται τόσο δομικά όσο και λειτουργικά ανώμαλοι απουσία άλλων καρδιακών παθήσεων. Αυτό διαφέρει από τη μυοκαρδίτιδα και την περικαρδίτιδα, που εμφανίζονται όταν οι καρδιακοί μύες φλεγμονώνονται και καταστρέφονται.

Προηγούμενη εργασία του Δρ Τζέιμς Γκιλ , ο οποίος οδήγησε τις αυτοψίες σε δύο αγόρια που πέθαναν στον ύπνο τους μετά τη χορήγηση των εμβολίων για τον COVID-19 Pfizer, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αγόρια δεν έπασχαν από τυπική μυοκαρδίτιδα αλλά κάτι που έμοιαζε με μυοκαρδιοπάθεια που προκαλείται από τοξικό στρες.

Η διάγνωση μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας υποδεικνύει φλεγμονή και βλάβη στα κύτταρα του καρδιακού μυός, ωστόσο οι γιατροί μπορεί να μην βρουν σημάδια βλάβης και φλεγμονής στις εξετάσεις αίματος και απεικόνισης. «Η μυοκαρδίτιδα θα εμφανιστεί με διεσταλμένη καρδιά και ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα και καρδιακή ανεπάρκεια», είπε ο Δρ ΜακΚάλοου. “Αυτό που βλέπουμε τώρα με τα εμβόλια δεν είναι καρδιακή ανεπάρκεια. Είναι στην πραγματικότητα καρδιακή ανακοπή.”

Αυτό εξηγεί τις καρδιακές ανακοπές σε εμβολιασμένα άτομα

Ενώ η εργασία έδειξε ανωμαλία σε ζωικά κυρίως κύτταρα, τα αποτελέσματα υποδηλώνουν έντονα την καρδιοτοξικότητα του εμβολίου.

«Τα παρόντα δεδομένα προκλινικής καρδιακής ασφάλειας υποδεικνύουν την ανάγκη για επαναξιολόγηση των εμβολίων SARS-Cov-2 που βασίζονται σε RNA, δεδομένης της καρδιοτοξικότητάς τους», έγραψαν οι συγγραφείς.

Οι καρδιακές ανωμαλίες που εμφανίζονται στα κύτταρα, που πιθανότατα προκαλούνται από διαταραχή του RyR2 και αυξημένα επίπεδα πρωτεΐνης PKA, «είναι παράγοντες κινδύνου για αιφνίδιο καρδιακό θάνατο, κοιλιακές ταχυαρρυθμίες και συσταλτική δυσλειτουργία», πρόσθεσαν.

Είναι πολύ ανησυχητικό, ιδιαίτερα επειδή οι διαταραχές στον υποδοχέα RyR2 συνδέονται άμεσα με τον αιφνίδιο καρδιακό θάνατο, είπε ο Δρ ΜακΚάλοου. «Το μοτίβο που βλέπουμε είναι ότι οι άνθρωποι παίρνουν το εμβόλιο και πεθαίνουν κατά τη διάρκεια της άσκησης ή πεθαίνουν μεταξύ 3 π.μ. και 6 π.μ. – και πάλι, όπου υπάρχει κύμα κατεχολαμινών ή στρες στο σώμα».

Γιατί τα εμβόλια mRNA το καθένα προκαλούν διαφορετικές ανωμαλίες

Ο Δρ McCullough πρόσθεσε ότι οι διαφορετικές οδοί που επηρεάζονται από τα δύο εμβόλια υποδηλώνουν κάποια υποκείμενη κυτταρική τοξικότητα στους κωδικούς mRNA, καθώς τα εμβόλια Moderna και Pfizer έχουν διαφορετικούς κώδικες mRNA, αλλά και τα δύο παράγουν την ίδια πρωτεΐνη ακίδας.

Εάν τα δύο εμβόλια προκάλεσαν παρόμοια απόκριση, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι τα περισσότερα από τα ανεπιθύμητα συμβάντα οφείλονταν στις πρωτεΐνες ακίδας που παράγονται από τις οδηγίες του mRNA. Ωστόσο, τα εμβόλια Moderna και Pfizer που προκαλούν διαφορετικές καρδιακές ανωμαλίες μπορεί να υποδηλώνουν τοξικότητα του ίδιου του mRNA.

«Μπορεί απλώς να είναι ο μηχανισμός του εξαναγκασμού των καρδιακών μυϊκών κυττάρων να παράγουν μια μη φυσιολογική πρωτεΐνη που αλλάζει τη λειτουργία των καρδιακών μυϊκών κυττάρων και η ανησυχία είναι ότι αν το κάνει με αυτά τα εμβόλια αγγελιαφόρου RNA, είναι πολύ πιθανό τα εμβόλια mRNA της γρίπης και RSV και όσα είναι υπό ανάπτυξη— θα έχουν [όλα] καρδιακή τοξικότητα», είπε ο Δρ ΜακΚάλοου.

Άλλες μελέτες που υποδεικνύουν την τοξικότητα mRNA του COVID-19

Μια ιαπωνική μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο εξέτασε σαρώσεις PET 1.000 ατόμων που χρειάζονταν ιατρική απεικόνιση για καρδιακές ανωμαλίες. Οι συγγραφείς συνέκριναν 303 μη εμβολιασμένα άτομα με 700 εμβολιασμένα άτομα.

Συνολικά, τα εμβολιασμένα άτομα είχαν μια αλλαγή, υποδηλώνοντας μη φυσιολογική καρδιακή λειτουργία. Τυπικά, τα κύτταρα των καρδιακών μυών βασίζονται στο λίπος για καύσιμο, αλλά οι καρδιές των εμβολιασμένων ανθρώπων έδειξαν μεγαλύτερη εξάρτηση από τη 18 φθοριοδεοξυγλυκόζη, έναν τύπο γλυκόζης. Η χρήση της 18 fluorodeoxyglucose συνδέεται με χαμηλό οξυγόνο στο αίμα.

Μια μελέτη του Χάρβαρντ που δημοσιεύτηκε από την npj Vaccines βρήκε επίσης το mRNA του COVID-19 στις καρδιές ανθρώπων που είχαν πεθάνει εντός 30 ημερών από τη λήψη του εμβολίου για τον COVID-19.

anazitiseis.gr