«Διέπραξαν το αδίκημα της επίθεσης σε άλλο κράτος»

Το γερμανικό κόμμα «Ελεύθερη Σαξονία» κατέθεσε αγωγή κατά των Γερμανών αξιωματικών που σχεδίαζαν τον βομβαρδισμό της γέφυρας της Κριμαίας καθώς κάτι τέτοιο θα ξεκινούσε έναν πόλεμο με την Ρωσία, ο οποίος στο τέλος θα μετατρέπονταν σε Γ’ ΠΠ!

Η αγωγή κατατέθηκε στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Γερμανίας.
Το κόμμα της «Ελεύθερης Σαξονίας» προχώρησε σε αυτή την ενέργεια γιατί οι συζητήσεις των αξιωματικών της Bundeswehr υπόκεινται στο άρθρο 13 του Διεθνούς Ποινικού Κώδικα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και συγκεκριμένα αφορούν το λεγόμενο «αδίκημα της επίθεσης».

«Μία επίθεση στην γέφυρα της Κριμαίας με γερμανική συμμετοχή θα ξεκινούσε έναν επιθετικό πόλεμο κατά της Ρωσίας και πιθανότατα θα ήταν η αρχή ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου» αναφέρεται στην δήλωση του κόμματος.

Και κάτι τέτοιο κάνει την απειλή στρατιωτικών αντιποίνων κατά της Γερμανίας να φαίνεται πραγματική.

Στην πρώτη αντίδραση για το τεράστιο θέμα του σχεδιασμού από Γερμανούς αξιωματικούς της Bundeswehr του βομβαρδισμού της ρωσικής γέφυρας του Κερτς προχώρησε ο υπουργός άμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους εμφανώς μουδιασμένος και αιφνιδιασμένος από το βάρος των αποκαλύψεων.

Ο Πιστόριους αδυνατώντας να δώσει κάποια άλλη απάντηση απλώς δήλωσε ότι «η Ρωσία διεξάγει έναν “πόλεμο πληροφοριών” με στόχο την πρόκληση διαιρέσεων στο εσωτερικό της Γερμανίας.»

Φυσικά όλες οι δηλώσεις των Γερμανών αφορούν τα κενά στο σύστημα ασφάλειας και την αντικατασκοπεία, αλλά για την ταμπακιέρα, δηλαδή εάν η Γερμανία απεργάζεται στρατιωτικά κτυπήματα κατά της Ρωσίας ούτε κουβέντα.
Αλλά και από την άλλη πώς να διαψεύσουν κάτι που είναι ηχογραφημένο που ούτε και οι ίδιοι δεν αμφισβητούν.

Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση του υπουργού Άμυνας της Γερμανίας μετά τη δημοσιοποίηση που έγινε στην Ρωσία, της συνομιλίας που το pronews.gr δημοσίευσε στο σύνολό της από μία συνάντηση υψηλόβαθμων στρατιωτικών αξιωματούχων.
Τα ΜΜΕ της Ρωσίας αναφέρουν πως πρόκειται για ηχογραφημένες συνομιλίες από βιντεοδιάσκεψη μεταξύ των ανώτατων αξιωματικών της Γερμανίας, , που υπεκλάπη τον Φεβρουάριο. Σε αυτές οι Γερμανοί αξιωματικοί εξετάζουν το θεωρητικό σενάριο χτυπήματος στην κομβικής σημασίας γέφυρα της Κριμαίας, που έχει κατασκευάσει η Ρωσία.


Ήδη το Κρεμλίνο μετά τις αποκαλύψεις ζητά σαφείς εξηγήσεις από το Βερολίνο σχετικά με το εάν υπήρχε τέτοιος σχεδιασμός.

pronews