Γύρω στη 1 ώρα Ελλάδας, το φέρετρο με τη σορό του Ναβάλνι έφτασε στην εκκλησία, με τον κόσμο να σχηματίζει ουρά μπροστά από την εκκλησία, να χειροκροτεί συγκινημένος και να επευφημεί τον εκλιπόντα, φωνάζοντας «Αλεξέι». Στη συνέχεια, εκτέθηκε ανοιχτό για τα περίπου 300 άτομα που μπόρεσαν να βρεθούν εντός του ναού.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν αναπτυχθεί εκτός εκκλησίας, είχαν εγκαταστήσει μεταλλικά κιγκλιδώματα σε όλον τον τομέα. Κάποιες αναφορές έκαναν λόγο και για ελεύθερους σκοπευτές σε ταράτσες στα γύρω κτίρια.

Τραγικές φιγούρες στην κηδεία του Ναβάλνι, η μητέρα του, Λιουντμίλα και ο πατέρας του, Ανατόλι. Καθ’ όλη την διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας, η 69χρονη μητέρα του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης καθόταν μ΄ένα κερί δίπλα στο ανοιχτό φέρετρο του γιου της. Ηχηρή απουσία στην κηδεία του Ναβάλνι είναι η σύζυγός του, Γιούλια, μητέρα των δύο παιδιών τους.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, το φέρετρο με τη σορό του Ναβάλνι βγήκε από την εκκλησία και μεταφέρθηκε στο κοιμητήριο Μπορισόφσκογε, το οποίο βρίσκεται στην άλλη όχθη του ποταμού Μόσχοβα προς τον νότο, όπου έγινε η ταφή. Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορά συνεργάτιδας του Ναβάλνι, το φέρετρο με τη σορό του τοποθετήθηκε στον χώρο ταφής υπό τους ήχους του «My Way» του Φρανκ Σινάτρα.