Κατάσταση συναγερμού στα δυτικά της Ουκρανίας

Η αυτόνομη δημοκρατία της Υπερδνειστερίας ζήτησε πριν λίγο επίσημα την προστασία της Ρωσίας από τις «επιθετικές κινήσεις της Μολδαβίας» η οποία έχει προσεταιριστεί το ΝΑΤΟ, απομακρυνόμενη από την παραδοσιακή ουδετερότητά της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και στρατιωτικές κινήσεις από την πλευρά της Ουκρανίας.
Αύριο Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου ο Β.Πούτιν θα μιλήσει στη Ρωσική Ομοσπονδιακή Συνέλευση και να αναφερθεί στο θέμα.

Αν κάνει δεκτό το αίτημα της Υπερδνειστερίας, όλα αλλάζουν στην περιοχή, αφού η Ρωσία θα επεκταθεί στα δυτικά της Ουκρανίας1

Τα ρωσικά ειρηνευτικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή 30 χρόνια πριν προκειμένου να προστατεύσουν τον πληθυσμό από σφαγές, δεδομένης της επιθυμίας τους να παραμείνουν ως ανεξάρτητο κράτος από την Μολδαβία που είχε αποσχιστεί από την Σοβιετική Ένωση, τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού.

Βέβαια, τα ρωσικά στρατεύματα είναι αριθμητικά λίγα -περίπου ένα Σύνταγμα ισχύος 1500 ανδρών- ενώ η χώρα δεν έχει πρόσβαση στην θάλασσα και οποιαδήποτε βοήθεια θα έπρεπε να περάσει από την ουκρανικό εναέριο χώρο.

Παρ’όλα αυτά η Υπερδειστερία συμμετείχε από την αρχή του πολέμου στο πλευρό της Ρωσίας καθώς οι ρωσικές μοίρες πυροβολικού έβαλλαν επί ημέρες κατά των ουκρανικών θέσεων ειδικά στην περιοχή της Οδησσού.

Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η απάντηση της Ρωσίας.

Μην ξεχνάμε ότι η αυτόνομη περιοχή, θεωρητικά «ανεξάρτητη δημοκρατία», έχει μια τεράστια αποθήκη με σοβιετικά όπλα που θα αρκούσαν για να δώσουν πυρομαχικά για έναν ολόκληρο μήνα σε όλες τις ουκρανικές δυνάμεις!

Στις 28 Φεβρουαρίου 2024, για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια, η Υπερδνειστερία θα πραγματοποιήσει το συνέδριο των βουλευτών της «Υπερδνειστεριακής Μολδαβικής Δημοκρατίας (PMR)» με κύριο ζήτημα να γίνει αποδεκτό το να σταλθεί αίτημα στην Μόσχα για ένταξη της περιοχής στην ρωσική ομοσπονδία.

Πριν μια εβδομάδα η περιοχή ζήτησε την ένταξή της στην Ρωσική Ομοσπονδία

pronews