Ο Ουκρανός πρόεδρος σπεύδει να τα βρει με όλες εκείνες τις χώρες που δημιουργούν προβλήματα στην Ελλάδα

Ενώ η κυβέρνηση έχει αναλάβει εργολαβία την υπεράσπιση και στρατιωτική ενίσχυση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Ουκρανός πρόεδρος σπεύδει να τα βρει με όλες εκείνες τις χώρες που δημιουργούν προβλήματα στην Ελλάδα.

Περισσότερα πυρομαχικά ζήτησε ο Ζελένσκι στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα. Εκεί υπέγραψε και διμερή συμφωνία με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα για την ενίσχυση της συνεργασίας Ουκρανίας και Αλβανίας.

Συζήτησαν μάλιστα και την από κοινού παραγωγή όπλων και δήλωσε: «Πρέπει να επιβιώσουμε, αυτό σημαίνει πως όλα όσα έχουμε αποφασίσει είτε είναι συμβόλαια είτε είναι βοήθεια, πρέπει να φτάσουν έγκαιρα. Πρέπει να προετοιμαστούμε. Γιατί; Γιατί απλώς πρέπει να είμαστε δυνατοί. Να προετοιμαστούμε για πόλεμο ή ειρήνη. Να προετοιμαστούμε για τα επόμενα βήματα του Πούτιν».

Ο δε Έντι Ράμα έκανε λόγο για ρωσική επιρροή που έχει φέρει αστάθεια στην περιοχή και κατά το παρελθόν και για ρωσική επιθετικότητα που δεν πρέπει να επεκταθεί στα Βαλκάνια. «Και αν είμαστε ενωμένοι οφείλεται στην κοινή μας φιλοδοξία να γίνουμε μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ζελένσκι για ακόμη μια φορά ζήτησε χρήματα και όπλα για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ήττας του Κιέβου από τη Μόσχα. Και αναφέρθηκε στη συμπαραγωγή όπλων με την Αλβανία, για να προμηθεύεται το μέτωπο πιο γρήγορα οπλισμό.

Την ίδια ιδέα πάντως είχε ο Ζελένσκι, που κοντεύουμε να τον κάνουμε και ήρωα, είχε και για την Τουρκία (την οποία ευχαριστεί με θέρμη κάθε φορά!), ενώ πολλά συμβόλαια υπογράφηκαν με την τουρκική ιδιωτική εταιρεία παραγωγής όπλων Canik και την ανοικοδόμηση των υποδομών της Ουκρανίας αναλαμβάνουν τουρκικές εταιρείες!

newsbreak