που εδώ και χρόνια -στα δικά του κυρίως-συντριβεί τους Έλληνες , χωρίς καμμια διαχείριση του πράγματος απ τη μεριά της πολιτείας..

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει κάθε πρόσφορο μέτρο στη μάχη κατά της ακρίβειας, διορθώνοντας τις στρεβλώσεις στους μηχανισμούς διαμόρφωσης των τιμών και εντείνοντας τους ελέγχους στην αγορά πάντα προς όφελος του καταναλωτή και του ανταγωνισμού, στέλνει ο πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε στην ανάρτησή του στο Facebook το πρωί της Κυριακής με τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και καταγράφεται μείωση των αρχικών τιμών σε παραπάνω από 4.000 προϊόντα, που σημαίνει, όπως υπογραμμίζει, ότι και οι τελικές τιμές θα κινηθούν πιο χαμηλά.

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή τέθηκαν σε εφαρμογή και τα επιπλέον μέτρα που ελήφθησαν από την κυβέρνηση για να αναχαιτιστούν οι υψηλές τιμές σε σημαντικές κατηγορίες προϊόντων όπως είναι καθαριστικά σπιτιού, είδη προσωπικής υγιεινής, βρεφικές πάνες και άλλα βασικά προϊόντα για τη διαβίωση του νοικοκυριού.

«Όσον αφορά το βρεφικό γάλα, με το όριο στο κέρδος που έχουμε θέσει, θα δούμε την τιμή του να προσεγγίζει το μέσο όρο της Ευρώπης. Η μάχη με την ακρίβεια δεν θα σταματήσει εδώ, θα συνεχίσουμε να παίρνουμε κάθε πρόσφορο μέτρο, διορθώνοντας τις στρεβλώσεις στους μηχανισμούς διαμόρφωσης των τιμών και εντείνοντας τους ελέγχους στην αγορά πάντα προς όφελος του καταναλωτή και του ανταγωνισμού», επισημαίνει ο πρωθυπουργός.