Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία: Καθώς συνεχίζουν να εμφανίζονται μυστηριώδεις περιπτώσεις

μικροκυματικού συνδρόμου, αυξάνεται η ανησυχία για τη βλάβη που προκαλείται από την ακτινοβολία που εκπέμπεται από ασύρματα δίκτυα τέταρτης γενιάς (4G) και πέμπτης γενιάς (5G) και άλλα ηλεκτρομαγνητικά πεδία (EMF). Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι τα EMF είναι ένα απαραίτητο στοιχείο που χρειάζεται το σώμα μας, όπως το νερό και ο αέρας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ;

Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, γνωστή και ως ηλεκτρομαγνητικά πεδία ή EMF, είναι μία από τις τέσσερις θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης, μαζί με τη βαρύτητα, τις ισχυρές πυρηνικές και τις ασθενείς πυρηνικές δυνάμεις. Είναι μια αόρατη «δύναμη» που υπάρχει παντού, που δημιουργείται από ηλεκτρικά φορτία και μαγνητικά κύματα.

Τα EMF περιλαμβάνουν όλο το φως και τις μορφές ζωής (pdf) . Οι άνθρωποι εκπέμπουν επίσης ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, όπως θερμότητα, η οποία μπορεί να ανιχνευθεί χρησιμοποιώντας κάμερες υπερύθρων. Υπάρχουν διάφοροι τύποι EMF.

Τα EMF με συχνότητες χαμηλότερες από το φάσμα του ορατού φωτός είναι μη ιονίζουσα ακτινοβολία. Αυτά τα EMF περιλαμβάνουν ηλεκτρική ενέργεια σε γραμμές ηλεκτροδότησης, ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων (συμπεριλαμβανομένης της ακτινοβολίας μικροκυμάτων) και υπέρυθρη ακτινοβολία.

Η μη ιονίζουσα ακτινοβολία θεωρείται συνήθως ασφαλής για τον άνθρωπο, καθώς δεν μπορεί να αφαιρέσει ηλεκτρόνια από τα άτομα και τα μόρια που αποτελούν τα κύτταρα. Η αφαίρεση ηλεκτρονίων μπορεί να βλάψει το DNA, γεγονός που θέτει τα κύτταρα σε κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Από την άλλη, η ιονίζουσα ακτινοβολία, τα EMF με υψηλότερες συχνότητες, έχουν περισσότερη ενέργεια και μπορούν να αφαιρέσουν ηλεκτρόνια. Αυτά περιλαμβάνουν το υπεριώδες φως, τις ακτίνες Χ και τις ακτίνες γάμμα. Η παρατεταμένη έκθεση σε αυτά μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο.

Το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα.

ΕΠΙΒΛΑΒΕΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ.
Μεταξύ των «ασφαλών» EMFs, η έρευνα υποδηλώνει ότι τα EMF ραδιοσυχνοτήτων – τα οποία είναι συχνά κατασκευασμένα από τον άνθρωπο – μπορεί να είναι σε θέση να προκαλέσουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία ακόμη και χωρίς αφαίρεση ηλεκτρονίων.

Τα EMF ραδιοσυχνοτήτων, που κυκλοφορούν συνήθως από τηλέφωνα, Wi– Fi, έξυπνα ηλεκτρονικά, συσκευές Bluetooth και τηλεοράσεις, επηρεάζουν τη δόνηση των φορτισμένων σωματιδίων στο εσωτερικό του σώματος, προκαλώντας την αλλαγή τροχιών.

Ο επίτιμος καθηγητής Martin Pall από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον θεωρεί ότι αυτά τα πεδία μπορούν να αλλάξουν το ηλεκτρικό περιβάλλον γύρω από τα «κανάλια» ασβεστίου που καλύπτονται από τάση που βρίσκονται σε κυτταρικές επιφάνειες. Τα κανάλια μπορούν στη συνέχεια να ανοίξουν, προκαλώντας μια ξαφνική εισροή ιόντων ασβεστίου.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε οξειδωτικό στρες μέσα στα κύτταρα και να προκαλέσει βλάβη στο DNA, κυτταρική βλάβη, φλεγμονή, κυτταρικό θάνατο και άλλες σχετικές παθολογίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Όπλα EMF που χρησιμοποιήθηκαν σε ειρηνικούς διαδηλωτές στην Καμπέρα της Αυστραλίας προκαλεσαν εγκαύματα στο δέρμα

Ο κ. Pall διατύπωσε αυτή τη θεωρία αφού παρατήρησε ότι τα φάρμακα που εμποδίζουν αυτά τα κανάλια ασβεστίου που καλύπτονται από την τάση θα μπορούσαν επίσης να εμποδίσουν τη δραστηριότητα του EMF. Μεταγενέστερες κυτταρικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα EMF μπορούν τόσο να αναστέλλουν όσο και να ενεργοποιούν κανάλια ασβεστίου που καλύπτονται από τάση , γεγονός που θα επηρεάσει ακόμη μεγαλύτερο εύρος πιθανών κυτταρικών δραστηριοτήτων.

Από την άλλη πλευρά, τα φυσικά EMF όπως η φωτιά και το φως δημιουργούν κυρίως θερμικά αποτελέσματα και βλάπτουν το σώμα μέσω της θερμότητας. «Μιλάμε για δύο σχεδόν εντελώς διαφορετικά πράγματα», είπε ο κ. Παλ.

ΤΕΧΝΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΦΥΣΙΚΩΝ EMF.

1. Τα τεχνητά EMF είναι πολωμένα, έχουν πιο ισχυρό αντίκτυπο
Η πόλωση είναι μια κρίσιμη διαφορά μεταξύ των φυσικών EMF και των τεχνητών EMF. Τα EMF ραδιοσυχνοτήτων είναι πολωμένα. Μπορούν να έχουν πιο ουσιαστική βιολογική επίδραση αφού όλα τα ηλεκτρομαγνητικά τους κύματα ταξιδεύουν με ομοιόμορφο προσανατολισμό.

«Συμπεριφέρονται βασικά ως ένα αντικείμενο», εξήγησε ο κ. Pall. Αντίθετα, τα φυσικά απαντώμενα EMF εκπέμπουν ασυνάρτητη ενέργεια που ουσιαστικά τα ακυρώνει. Για παράδειγμα, η φωτιά εκπέμπει θερμότητα και φως προς όλες τις κατευθύνσεις, κατανέμοντας τα EMF εξίσου στο περιβάλλον της.

2. Τα φυσικά EMF είναι απαραίτητα για το σώμα, μπορούν να έχουν θεραπευτικά αποτελέσματα.
Μερικά φυσικά EMF μπορούν ακόμη και να θεραπεύσουν το ανθρώπινο σώμα. Οι παγκόσμιες εκκενώσεις κεραυνών παράγουν ταλαντευόμενα EMF στην ατμόσφαιρα της Γης, γνωστά ως συντονισμοί Schumann.

Η συχνότητα των κυμάτων του ανθρώπινου εγκεφάλου συσχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τους συντονισμούς Schumann και οι θεραπευτικές αγωγές που χρησιμοποιούν αυτούς τους συντονισμούς έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στον ύπνο .

Μερικοί επιστήμονες υποπτεύονται ότι η διαστημική ασθένεια (pdf ) που βιώνουν οι αστροναύτες στο διάστημα μπορεί να σχετίζεται με αυτή τη στέρηση των συντονισμών Schumann.

Το ηλιακό φως παράγει επίσης ευεργετικά EMF, όπως το υπέρυθρο φως, το οποίο βελτιώνει τη λειτουργία των μιτοχονδρίων και συμβάλλει στην ενίσχυση του κιρκάδιου ρυθμού.

«Εμείς [οι άνθρωποι] είμαστε στην πραγματικότητα ηλεκτρομαγνητικά όντα», είπε η καθηγήτρια Magda Havas από το Πανεπιστήμιο Trent στους The Epoch Times. «Όπως υπάρχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, υπάρχουν και βασικές συχνότητες που χρειαζόμαστε επίσης». Τα ανθρώπινα αυτιά δεν μπορούν να ακούσουν αυτούς τους παλμούς, αλλά το σώμα ανταποκρίνεται σε αυτούς.

Θεραπευτικές συσκευές που εκπέμπουν παλμικά EMF, που μιμούνται φυσικούς παλμούς, έχουν χρησιμοποιηθεί για την επούλωση των οστών και τη βελτίωση της ροής του αίματος. Η διακρανιακή διέγερση του εγκεφάλου (TMS) είναι μια θεραπεία που απελευθερώνει παροδικούς μαγνητικούς παλμούς στον εγκέφαλο και έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ψυχικών ασθενειών.

3. Τηλεπικοινωνιακά ηλεκτρομαγνητικά πεδία πάλλονται, προκαλώντας ζημιά
Ενώ τα φυσικά EMF απελευθερώνουν ομαλά, συνεχή κύματα, τα περισσότερα κύματα EMF ραδιοσυχνοτήτων είναι ακανόνιστα, παλλόμενα και δυνητικά επιζήμια (ορισμένα EMF ραδιοσυχνοτήτων, όπως τα αναλογικά ραδιόφωνα, εκπέμπουν συνεχή κύματα που είναι δυνητικά λιγότερο επιβλαβή).

«Είναι σαν τον θόρυβο εναντίον της μουσικής», είπε η κ. Havas. Μελέτες σχετικά με πιθανές ανησυχίες για την υγεία που αφορούν ραντάρ, που απελευθερώνουν παλλόμενες ραδιοσυχνότητες, άρχισαν να εμφανίζονται στην επιφάνεια στα μέσα του 1900.

Μια αναφορά για στρατιωτικό προσωπικό που εργάστηκε με ραντάρ διαπίστωσε ότι αυτοί οι άνθρωποι τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα κυκλοφορούντων ανοσοκυττάρων, με σημάδια βλάβης των κυττάρων και του DNA.

Η τυχαία και η υπερβολική έκθεση στο ραντάρ έχει κάνει τους στρατιωτικούς να παραπονιούνται για πονοκεφάλους, ναυτία, κόπωση, κακουχία και αίσθημα παλμών, που δεν μπορεί να προσδιοριστεί με βεβαιότητα ότι σχετίζονται με το άγχος.

Η έκθεση σε 2G, 3G , 4G και Wi-Fi έχει επίσης συνδεθεί με οξειδωτικό στρες, φλεγμονή , κυτταρική βλάβη και κυτταρικό θάνατο σε μελέτες σε ζώα και ανθρώπινα κύτταρα (pdf ). Αυτές οι τηλεπικοινωνίες είναι «σαν να [ακούς] συνέχεια ένα ηλεκτρικό τρυπάνι», είπε η κ. Χάβας.

Χρησιμοποιούν παλμούς για τη μετάδοση δεδομένων σε κινητά τηλέφωνα, συσκευές με δυνατότητα Wi-Fi και συσκευές Bluetooth. Καθώς αυτές οι συσκευές πρέπει συνεχώς να ελέγχουν για συνδέσεις με κοντινές κεραίες, πύργους κινητών τηλεφώνων και δρομολογητές Wi-Fi, τα παλμικά EMF αποστέλλονται 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο.

Η ισχύς των παλμών μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την τηλεπικοινωνιακή δραστηριότητα. Όταν τα σήματα δικτύου είναι αδύναμα ή όταν πραγματοποιούμε τηλεφωνικές κλήσεις μέσα σε ανελκυστήρες, η ισχύς των παλμών αυξάνεται. Οι ισχυρότεροι παλμοί μπορεί να μην σημαίνουν απαραίτητα μεγαλύτερη βλάβη.

«Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα συγκεκριμένο εύρος εντάσεων παράγει μέγιστα βιολογικά αποτελέσματα», είπε ο κ. Pall. Ωστόσο, όσο περισσότεροι παλμοί αποστέλλονται, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα πιθανών βιολογικών επιδράσεων. Τα δίκτυα υψηλότερης συχνότητας, όπως το 5G και το 4G, παράγουν περισσότερους παλμούς από το 3G και το 2G.

ΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ «ΑΣΧΕΤΑ»

Σύμφωνα με τα τρέχοντα βιομηχανικά πρότυπα, το σώμα μας δεν πρέπει να υπερβαίνει την έκθεση σε ραδιοσυχνότητες 1,6 watt ανά κιλό, κατά μέσο όρο σε οποιοδήποτε 1 γραμμάριο ιστού, σε διάστημα 30 λεπτών. Αυτό το πρότυπο ασφαλείας που ορίστηκε από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) παρέμεινε αμετάβλητο από το 1996.

Ωστόσο, οι περισσότεροι χρήστες smartphone ξεπερνούν ήδη αυτό το καθημερινό πρότυπο ασφάλειας κρατώντας τα τηλέφωνά τους στις τσέπες τους, φορώντας τα στο σουτιέν τους ή κρατώντας τα δίπλα στα αυτιά τους κατά τη διάρκεια των κλήσεων.

Επιπλέον, είπε ο κ. Pall, το τρέχον πρότυπο FCC, το οποίο θεωρεί τη μέση ένταση σε λίγα λεπτά, είναι άσχετο με τη βιολογία.

Ενώ οι συγκεκριμένες εντάσεις του EMF μπορεί να διαρκέσουν μόνο νανοδευτερόλεπτα, μπορεί να έχουν σημαντικές βιολογικές επιπτώσεις, επεσήμανε ο κ. Pall. Δεδομένου αυτού του χαρακτηριστικού, είναι πιο σημαντικό να προσδιορίζονται οι κορυφές έντασης της χρήσης παρά οι μέσες τιμές.

Είναι σαν να λες ότι μια σφαίρα δεν είναι θανατηφόρα, αν βάλεις κατά μέσο όρο τη δύναμή της πάνω από μισή ώρα, είπε.

«Πηγαίνετε στη ρυθμιστική αρχή και λέτε, «Φοβάμαι ότι θα με πυροβολήσουν ένα τουφέκι υψηλής ισχύος», είπε ο κ. Παλ ως παράδειγμα, «και η απάντησή τους σε εσάς είναι: «Ω, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό. Διότι αν υπολογίζετε τον μέσο όρο των δυνάμεων στο σώμα σας σε περίοδο έξι λεπτών ή 30 λεπτών, η μέση ένταση μειώνεται κατά 100 εκατομμύρια ή οτιδήποτε άλλο, επομένως δεν μπορεί να κάνει τίποτα».…

primenews.press

corfiatiko.blogspot.com