Το Ισραήλ θα ξεκινήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας μόνο όταν δει ότι οι άμαχοι έχουν φύγει», δήλωσε σήμερα στο CNN ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF).

«Το σημαντικό πράγμα στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε εδώ είναι ότι θα ξεκινήσουμε σημαντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις μόνο όταν δούμε ότι οι άμαχοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή», δήλωσε, συγκεκριμένα, ο αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους.

«Είναι πραγματικά σημαντικό να γνωρίζουν οι άνθρωποι στη Γάζα ότι ήμασταν πολύ, πολύ γενναιόδωροι με τον χρόνο. Έχουμε δώσει άφθονη προειδοποίηση, περισσότερες από 24 ώρες… Και τονίζω ξανά ότι τώρα είναι η ώρα να φύγουν οι κάτοικοι της Γάζας. Πάρε τα υπάρχοντά σου, πήγαινε νότια. Προστάτεψε τη ζωή σου και μην πέσεις στην παγίδα που σου στήνει η Χαμάς», ανέφερε ο Κόνρικους.

Ο πόλεμος στο Ισραήλ εισήλθε στην 8η ημέρακαι ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ευρείας κλίμακας επιχειρησιακά σχέδια επίθεσης. Τα σχέδια περιλαμβάνουν συνδυασμένα και συντονισμένα πλήγματα από αέρος, θαλάσσης και ξηράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ – το δεύτερο κατά σειρά – USS Dwight D. Eisenhoweκατευθύνεται προς την Ανατ. Μεσόγειο. Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν δήλωσε: «Η ενισχυμένη παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων σηματοδοτεί την ακλόνητη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην ασφάλεια του Ισραήλ και την αποφασιστικότητά μας να αποτρέψουμε κάθε κρατικό ή μη κρατικό παράγοντα που επιδιώκει να κλιμακώσει αυτόν τον πόλεμο».

Οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρη τη χώρα ενισχύουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα για τα επόμενα στάδια του πολέμου, με έμφαση σε σημαντικές χερσαίες επιχειρήσεις.