Κύμα» πλειστηριασμών ακινήτων για ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία ετοιμάζει η ΑΑΔΕ από το Νοέμβριο στέλνοντας αυστηρό μήνυμα σε 4 εκατ. οφειλέτες να μετακινηθούν το συντομότερο δυνατόν προς το ταμείο.
Με βάση τον προγραμματισμό 21 νέα ακίνητα οφειλετών ετοιμάζονται να βγουν στο σφυρί από τον επόμενο μήνα με τη λίστα να περιλαμβάνει κατοικίες, διαμερίσματα, βιομηχανικά κτίρια, οικόπεδα, αγροτεμάχια ακόμη και πάρκινγκ.
Οι τιμές πρώτης προσφοράς να ξεκινούν από 10.000 ευρώ και φθάνουν στα 7 εκατ.
Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη το μέτρο των πλειστηριασμών θα επεκταθεί και θα ενταθεί τους επόμενους μήνες σε μια προσπάθεια να ανακοπεί το ρεύμα των απλήρωτων φόρων και αποτραπεί μία νέα γενιά κόκκινων χρεών.
Τα στοιχεία για τις φορολογικές οφειλές παραμένουν ανησυχητικά καθώς οι ληξιπρόθεσμες ξεπερνούν τα 105 δισ. ευρώ ενώ καταγράφεται σημαντική αύξηση στον αριθμό των μεγάλων οφειλετών με χρέη άνω του 1 εκατ. ευρώ κατά 223 φυσικά και νομικά πρόσωπα στα 9.095 συνολικά, γεγονός που έχει θορυβήσει το οικονομικό επιτελείο και την ΑΑΔΕ.
Στον προθάλαμο των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων βρίσκονται πάνω από 2 εκατ. φορολογούμενοι.

Πιο συγκεκριμένα με χρέη στην Εφορία εμφανίζονται 3.984.904 φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Από τους οφειλέτες αυτούς 1.463.635 έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα και 2.005.499 φορολογούμενοι απειλούνται με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
Σημειώνεται ότι με βάση το ισχύον νομοθετικό καθεστώς για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών άνω των 500 ευρώ που δεν έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση μπορεί να ληφθούν τα εξής μέτρα: