Θέλουν με νοθεία να κρατηθούν στην εξουσία μέχρι να καταστρέψουν τη χώρα

Την κατάθεση τροπολογίας για τη θέσπιση της επιστολικής ψήφου για τους εκλογείς του εξωτερικού και στις εθνικές εκλογές ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής η Νίκη Κεραμέως κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές, αιφνιδιάζοντας την αντιπολίτευση και αλλάζοντας πλήρως τον χαρακτήρα της συζήτησης στην Ολομέλεια.

Σε μία διαδικασία επί ενός νομοσχεδίου που αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τις ευρωεκλογές, η υπουργός Εσωτερικών ναρκοθέτησε τη διευρυμένη πλειοψηφία που είχε συγκεντρώσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο εκλογέων εξωτερικού και εσωτερικού στις ευρωεκλογές.

Παίρνοντας τον λόγο, η Ν. Κεραμέως γνωστοποίησε ότι -με βάση την ευρεία συναίνεση που συγκεντρώνει το σχέδιο νόμου- η πλειοψηφία καταθέτει τροπολογία που επεκτείνει την επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές, «αίροντας τα εμπόδια με τους ψηφοφόρους του εξωτερικού». «Συνιστά χρέος μας…» είπε και πρόσθεσε πως η θέσπιση του συγκεκριμένου μέτρου που απαιτεί τουλάχιστον 200 ψήφου, «θα είναι δείγμα πολιτικού εκσυγχρονισμού πέρα και πάνω από κόμματα και χρώματα».

Σφοδρές αντιδράσεις
Όπως ήταν αναμενόμενο, η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της υπουργού έβαλε μπουρλότο στη διαδικασία. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, έψεξε την υπουργό για τον «τσαπατσούλικο τρόπο» που χειρίζεται τόσο σημαντικά θέματα που αφορούν τη δημοκρατία, μιλώντας για «τροπολογία λαθροχειρίας». «Είναι προφανής η αντίρρηση μας και η αντίδραση μας λόγω της συμπεριφοράς της κυβέρνησης» ξεκαθάρισε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, υπογράμμισε αρχικά πως για τη συμπολίτευση «όλα είναι αντικείμενο μικροκομματικών επιδιώξεων», συμπληρώνοντας στη συνέχεια πως η στάση του ΠΑΣΟΚ (το οποίο μέχρι τότε αναμενόταν να υπερψηφίσει) «ξεκινά από μηδενική βάση». Αποκάλεσε δε «τυχοδιώκτες με τ κεφαλαίο» τη ΝΔ.

karditsastakra