Να ακυρώσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, που έχει οριστεί για τις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος, επικαλούμενος τη στήριξη του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Χαμάς.

Μετά την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ο κ. Βελόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Απελευθέρωση της Μακεδονίας με ψευτοκρατίδιο στα βόρεια σύνορά μας ως Βόρεια ψευτοΜακεδονία συνέδρια ψευτοΜακεδόνων ψευτοΒλάχων και ψευτοΤούρκων στη Θεσσαλονίκη δεν συνάδει.

Γιορτάζουμε και τον πολιούχο μας, τον Άγιο Δημήτριο. Εδώ υπάρχει μία αντίφαση. Όταν η πολιτική ηγεσία αλλά και οι πολίτες και εμείς οι χριστιανοί συμπεριφερόμαστε ακριβώς αντίθετα από ότι ο χριστιανισμός, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Για εμάς το “Ζήτω η Μακεδονία” και “Μακεδονικός Αγώνας” είναι ένας όρος ζωής. Συνεχίζουμε μέχρι να θριαμβεύσει η Μακεδονία και η Ελλάδα.

Και κάτι ακόμα. Μετά από αυτά που είπε ο Ερντογάν χθες, που στήριξε την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς, θεωρώ ότι η κυβέρνηση αυτήν την περιβόητη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη στις 7 Δεκεμβρίου πρέπει να την ακυρώσει. Τρομοκράτες και τρομοκρατικά κράτη η Ελλάδα δεν στηρίζει».