μέσω συγκεκριμένων βολών για ενέργειες του ΟΛΗΓ , εμφανίζοντας τους «επενδυτές» ως… «Κονκισταδόρες» της Λατινικής Αμερικής! Το έχουν τώρα να πουν οι …Μητσοτακοφυλακες;

Ο Αντιπεριφερειάρχης με μία εκτενή γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται σε σειρά ενεργειών που έγιναν από την διοίκηση του ΟΛΗΓ και καταγγέλλει τις πρακτικές της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα. Παράλληλα κάνει γνωστό ότι έχει ενημερωθεί ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και μέσω αυτού ο Πρωθυπουργός.

«Από την πρώτη στιγμή που ο Οργανισμός δόθηκε στον Παραχωρησιούχο , έχω γίνει δέκτης πολλών διαμαρτυριών, παραπόνων και  ανησυχιών  συμπολιτών και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην  Θεσπρωτία, σχετικά με τις πρακτικές που μετέρχεται  η νέα  Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας .

Θέλω να ενημερώσω όλους τους ενδιαφερομένους και τους συμπολίτες μου ότι από την πρώτη στιγμή έχοντας ως μοναδικό μέσο παρέμβασης την δημοσιοποίηση των ενεργειών της εν λόγω διοίκησης που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα συμφέροντα της Θεσπρωτίας γενικότερα, αλλά δυστυχώς και με την κοινή λογική, διαμαρτυρήθηκα έντονα και δημοσίως.

Ήλπιζα ότι θα ιδρώσει έστω και λίγο το αυτί των Διοικούντων , ότι για περαιτέρω ενέργειες θα είχαν την ευαισθησία να έχουν μια στοιχειώδη έστω συνεννόηση με τοπικούς φορείς ( χωρίς βεβαίως αυτό να θεωρηθεί παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία του Λιμένα και τις παραχωρημένες εκτάσεις),  για το κοινό καλό .

Να υπήρχε μια κατ’αρχήν συνάντηση για ανταλλαγή απόψεων και την διερεύνηση  για πιθανές συνεργασίες και συνέργειες πάντα με γνώμονα το κοινό συμφέρον των Ηπειρωτών των Θεσπρωτών και του Οργανισμού Λιμένος .

Ήμουν πάντοτε της άποψης ότι με συνεννόηση λύνονται προβλήματα και ανοίγονται προοπτικές. Τα αποφασίζουμε και διατάσσουμε δεν έχουν θέση σε μια Ευρωπαϊκή Χώρα .

Οι διοικούντες όμως από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής , έχουν άλλη άποψη.

Νομίζουν ότι βρίσκονται σε Τριτοκοσμική Χώρα και έτσι ενεργούν» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης.

Κάνει συγκεκριμένη αναφορά στον προβλήτα του παλιού λιμανιού που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι ως χώρο στάθμευσης και έκλεισε χωρίς καμία λογική με αποτέλεσμα να δημιουργούνται χαοτικές καταστάσεις.

Στην ενημέρωση επαγγελματιών, χωρίς να έχουν έτοιμο κανένα απολύτως σχέδιο ανάπτυξης και αξιοποίησης, να ελευθερώσουν χώρους που με βάση τη Σύμβαση τους ανήκουν.

Αύξησαν υπέρμετρα και πέρα από κάθε λογική τις τιμές των ενοικίων στους χώρους ελλιμενισμού σκαφών στα Σύβοτα – Πλαταριά, στους χώρους εντός των  Λιμενικών σταθμών και σε άλλες περιοχές τους.

«Από το 2022 μετά την κατάθεση των προσφορών που αναδείκνυαν την Εταιρία Grimaldi ως πλειοψηφούσα  για το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ήρθε σε  επικοινωνία μαζί μου ο  κ. Καμπύλης (συστήθηκε σαν εκπρόσωπος της Εταιρίας) και  προγραμματίσαμε κοινή συνάντηση με το Περιφερειάρχη Ηπείρου στα Ιωάννινα για τις  17 Νοέμβριου 2022 , η οποία ουδέποτε πραγματοποιήθηκε.

Από τις 2 Απρίλιου 2024 με την με αριθ.Πρωτ. 51109/6462 επιστολή μου προς τον κ. Paul Kyprianou, τον ενημέρωσα για τα ΄΄κατορθώματα΄΄ της Διοίκησης  με την παράκληση να μεριμνήσει για τον προγραμματισμό μιας συνάντησης, προβλέποντας και  προειδοποιώντας τον για επερχόμενες απευκταίες καταστάσεις που δεν θα ωφελήσουν κανένα .

Για όλα τα ανωτέρω δια μέσου του Περιφερειάρχη Ηπείρου κυρίου Καχριμάνη Αλέξανδρου,  ενημερώθηκε προσωπικά και ο Πρωθυπουργός της χώρας» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης.

Παρεδόθη…αποικιοκρατικως το λιμάνι Ηγουμενίτσας στους Ιταλούς… Προφανώς η χώρα που έβγαλε Ωναση και Νιάρχο δεν μπορούσε…Φόβοι και για το λιμάνι …Ιωαννίνων….

 ΟΚΤ 20, 2023 

Τα γράψαμε δεν τα επαναλαμβάνουμε.. Οι κυβερνήσεις εδώ και 40 χρόνια , ειδικά απ την εποχή Σημίτη και μετά αντιμετωπίζουν τη χώρα σαν αποικία..Οι…φόβοι ωστόσο ότι πρόκειται συντόμως να παραδοθεί σε ξένα χέρια και το λιμάνι  Ιωαννίνων δεν επαληθεύονται…

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Περισσότερη ανάπτυξη για την Ηγουμενίτσα και την Ήπειρο, σημαίνει για τον πρωθυπουργό η αλλαγή αυτή η οποία επέφερε 84 εκατομμύρια στα ταμεία του ΤΑΙΠΕΔ.

Η Ηγουμενίτσα αποτελεί πύλη της χώρας προς την Ευρώπη, το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, το οποίο με την ιδιωτικοποίηση θα αναβαθμιστεί, όπως είπε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ότι θα συνοδευτεί από σημαντικές υποδομές για την ενίσχυση του τουρισμού.

«Η επένδυση συνοδεύεται με την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος, την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στην τοπική κοινωνία η οποία αποκτά νέους ελεύθερους χώρους» ανέφερε ο Πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι το δημόσιο, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, παραμένει μέτοχος στον ΟΛΗΓ.

Ο Πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι τα έργα που εκτελεί το ελληνικό δημόσιο για την επέκταση του λιμανιού θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους ώστε να μην υπάρχουν εκκρεμότητες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ότι στην Ήπειρο εκτελούνται σημαντικά έργα  ενώ έκανε ειδική μνεία στη δημοπράτηση του άξονα  ΙωαννίνωνΚακαβιάς, στο Τεχνολογικό Πάρκο και την ένταξη του Ζαγορίου στην Unesco.

«Σημασία έχει να μένουν οι νέοι στον τόπο τους και η συμφωνία για το λιμάνι είναι ένα μέρος αυτής της διαδρομής. Η σημαντική εξέλιξη δεν θα είχε επιτευχθεί αν η χώρα δεν είχε κάνει μεγάλα άλματα για να φτάσει στο σημείο να προσελκύει σημαντικούς ξένους επενδυτές. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο λιμάνι στο νέο κεφάλαιο που ανοίγεται στην ιστορία του. Είμαι σίγουρος ότι θα τρίβουμε τα μάτια μας από την ανάπτυξη» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ούτε στα…νησιά Σουαχίλι πανηγυρίζουν για την παράδοση λιμανιών και αεροδρομίων σε ξένους…Σήμερα δια χειρός Μητσοτακη το λιμάνι Ηγουμενίτσας στους Grimaldi…

 ΟΚΤ 20, 2023

Δείτε τι γράφαμε στις 11Οκτωβριου , κείμενο που έγινε και επερώτηση απ τους «Σπαρτιατες» στη Βουλη…Είπαμε : οι εθνικές υποδομές σε σοβαρά κράτη δεν παραδίδονται σε ξένους έναντι οιουδηποτε τιμήματος αλλά ΑΞΙΟΠΟΥΝΤΑΙ υπέρ της εθνικής οικονομιας και των πολιτών..

Στις 20 «παραδίδουν» μια ακομη εθνική υποδομή σε ξένους ολιγαρχες, τον λιμένα Ηγουμενίτσας στον όμιλο Grimaldi… Η χώρα ταχέως εξελίσσεται σε αποικία…

 ΟΚΤ 11, 2023

Δεν γνωρίζουμε για…ποιον λόγο ακριβώς ορισμένα «Πετσωμενα» η και ηλίθια ΜΜΕ , διανθίζουν κάθε φορά την…αναγγελία παράδοσης βασικών εθνικών υποδομών σε ξένους ολιγάρχες με …πομπώδεις πανηγυρισμούς για..ανάπτυξη και τα συναφή ,λες και οι Κινέζοι του Πειραιά π.Χ , έχουμε σχετικώς αναφερθεί, η οι Grimaldi εν προκειμενω στον λιμένα Ηγουμενίτσας είναι …Ιεραπόστολοι που έρχονται για να μας…βάλουν στον δρόμο του θεού κι όχι για να ξεζουμίσουν στην κυριολεξια τον Εθνικό πλούτο , διότι εθνικός πλούτος και μάλιστα σπουδαίος είναι τα λιμάνια και τα αεροδρόμια μας που τα ξεπούλησαν όλα και δεν ξέρουμε και ποσά τσέπωσαν οι εκάστοτε «μεσάζοντες», τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται! Για να το πούμε και λίγο διαφορετικά : ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ; Και ποσο ωφέλιμο είναι τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας αύριο μεθαύριο όταν θα χρησιμοποιούν αυτές τις υποδομές να πληρώνουν τον κάθε Grimaldi- την δουλειά τιυ ασφαλώς κάνει ο άνθρωπος- κι όχι το ελληνικό δημόσιο σε ανταποδοτική κοινωνική βάση; Βέβαια ο Μητσοτάκης που σπούδασε στο Χαρβαρντ κάτι περισσότερο θα ξέρει και αυτός και η οικογένεια του γιαυτο άλλωστε συγκαταλέγεται στις μακροβιοτερες -η πρώτη μαλλον-και πιο πλούσιες πολιτικές δυναστείες της Ευρώπης….