Το όλο ζήτημα αφορά τους χαμηλούς-εξευτελιστικούς μισθούς των Ελλήνων εργατών πολλοί από τους οποίους αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες- Οι αγρότες έφτασαν στις Βρυξέλλες με την κατάσταση να μυρίζει εξέγερση κατά της ΕΕ
Αφού λύθηκε το πρόβλημα στα χωράφια και στα θερμοκήπια της ελληνικής επαρχίας με την νομιμοποίηση χιλιάδων παράνομων μεταναστών με το πρόσφατο νομοσχέδιο, ο ΣΕΒ ζήτησε κάτι αντίστοιχο και για τα εργοστάσια προκαλώντας σαφή ερωτηματικά για την πολιτική στο θέμα αυτό.

“Προσέλκυση εργαζόμενων από τρίτες χώρες προκειμένου να καλυφθούν κενά στην ελληνική βιομηχανία, ετοιμάζει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ)”, δήλωσε χθες η πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Λουκία Σαράντη.

Μετά την νομιμοποίηση χιλιάδων παράνομων μεταναστών με το πρόσφατο νομοσχέδιο ( για να μαζεύουν ελιές και πορτοκάλια), τώρα σειρά πήραν οι Βιομήχανοι, που αναζητούν φτηνά εργατικά χέρια, ενώ υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες πολίτες άνεργοι με αξιοζήλευτες ειδικότητες.

Η ένωση Βιομηχάνων μέσω της προέδρου της τόνισε ότι το σχέδιο της αφορά την “κάλυψη των αναγκών με νόμιμες διαδικασίες, στα πρότυπα αντίστοιχων διαδικασιών που όπως είπε εφαρμόζονται για τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή”.

Η κα Σαράντη χαρακτήρισε “την έλλειψη εργατικού δυναμικού σε όλες τις βαθμίδες ειδίκευσης ως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική βιομηχανία”.

Επαναλαμβάνουμε Έλληνες τεχνίτες δεν υπάρχουν γιατί φεύγουν στην ΕΕ;

Το πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία σήμερα είναι οι χαμηλοί μισθοί, με τους οποίους σύμφωνα με έρευνα, τα χρήματα για μια οικογένεια ( τετραμελή) φτάνουν για 19 ημέρες.

Ο ΣΕΒ όπως και οι υπόλοιποι βιομήχανοι στην Ευρώπη, θέλοντας να αυξήσει την κερδοφορία των επιχειρήσεων, και να ανταγωνιστεί άλλες χώρες, αναζητά φτηνά εργατικά χέρια, τα οποία προέρχονται από τις αποκαλούμενες Τρίτες χώρες, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι Έλληνες εργάτες, οι οποίοι μπορούν σε συντριπτικό ποσοστό να κάνουν θαύματα στην δουλειά τους, ενώ διαθέτουν και την απαραίτητη εξειδίκευση, για την οποία θέλουν να πληρωθούν.

Αυτή η πολιτική έναντι των Ελλήνων πολιτών, με την εισαγωγή χιλιάδων ανειδίκευτων στο σύνολο τους μεταναστών από Τρίτες χώρες, μόνο δεινά θα φέρει στην χώρα μας, σύμφωνα με πολλές και διαφορετικές έρευνες.

Στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έφτασαν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους να μπαίνουν στις Βρυξέλλες

Την ίδια περίοδο, οι αγρότες από 7-8 χώρες έφτασαν στην έδρα της ΕΕ στις Βρυξέλλες απαιτώντας επιδοτήσεις στα καύσιμα, στήριξη της παραγωγής τους, και κατάργηση των σχεδίων της ένωσης για την κτηνοτροφία, με σκοπό την μείωση των αποτυπωμάτων του άνθρακα.

“Περιορίστε την κατανάλωση κρέατος, ιδίως μοσχαρίσιου”, αναφέρει οδηγία της Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό η ένωση ζητά την θανάτωση χιλιάδων βοοειδών, προκαλώντας διατροφική βόμβα στα εκατομμύρια των Ευρωπαίων πολιτών.

Τα επτά δισεκατομμύρια ανθρώπων πάνω στη γη καταναλώνουν διαφορετικές ποσότητες από τους πόρους του πλανήτη, αναφέρει η ΕΕ .

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των Ηνωμένων Εθνών, ο παγκόσμιος πληθυσμός μπορεί να φτάσει τα 9,7 δισεκατομμύρια έως το 2050 και να ξεπεράσει τα 11 δισεκατομμύρια έως το 2100.

Στην χώρα μας οργανώνονται οι αγρότες οι οποίοι ετοιμάζουν μπλόκα σε εθνική οδό σε Θεσσαλία και Μακεδονία, προκαλώντας ανησυχία στην Αθήνα.

pentapostagma