Φωτογραφίζεται καμαρωτός δίπλα σε τουρκικές φορεσιές

Μεγάλες χαρές έκανε ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, με καταγωγή από την Κάρπαθο, Μάνος Κόνσολας γιατί έδωσε το παρών σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Ρόδου «Η Αδελφοσύνη» για την γιορτή του Ραμαζάν Μπαϊράμ.

Μάλιστα η εκδήλωση αφιερώθηκε στη μνήμη του… Ρόδιου καλλιτέχνη Σελτσούκ Οζτζάν, όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός τουρισμού.

Μάλιστα στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν δρώμενα με τουρκικές παραδοσιακές φορεσιές, ενώ στα τουρκικά ήταν γραμμένη και η αφίσα που διαφήμιζε την εκδήλωση!

Ο συγκεκριμένος σύλλογος ιδρύθηκε το 2000 και αμέσως έθεσε θέμα «τουρκικού σχολείου» στη Ρόδοδίνοντας πρωτοσέλιδα θέματα σε τουρκικές εφημερίδες με την Milliyet να έχει τίτλο «Το τουρκικό σχολείο στη Ρόδο είναι κλειστό εδώ και 43 χρόνια» και υπέρτιτλο «Αντέδρασε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αδελφοσύνης και Πολιτισμού των Μουσουλμάνων της Ρόδου» και τη Star να γράφει «Οι Τούρκοι της Ρόδου περιμένουν ενδιαφέρον».

Είχε δε, μέσω και του ψευδομουφτή Ξάνθης Μετέ, καλέσει τον Μέτσο Ιλτέρ ως ιεροδιδάσκαλο-ιμάμη, που είχε σταλεί για την κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων και φυσικά δεν αναγνωρίζεται από την ελληνική Πολιτεία. Ο ίδιος άνθρωπος παρεμποδίζει συστηματικά τη δραστηριότητα του επίσημου ιμάμη έχοντας την υποστήριξη τουρκικών κύκλων.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι μουσουλμάνοι της Ρόδου και της Κω είναι απολύτως ενσωματωμένοι στην τοπική κοινωνία των νησιών και αρκετοί έχουν μεγάλες περιουσίες, έχοντας στην κατοχή τους σημαντικές παραθαλάσσιες εκτάσεις. Στη θρησκευτική τους συμπεριφορά είναι πολύ λιγότερο τυπικοί στο τελετουργικό σε σχέση με τους μουσουλμάνους της Θράκης. Να υπενθυμίσουμε ακόμη ότι οι μουσουλμάνοι των Δωδεκανήσων δεν αποτελούν μειονότητα και δεν εφαρμόζεται στην περιοχή ο ισλαμικός νόμος (Σαρία). Ακόμη σε Ρόδο και Κω δεν υπάρχουν μουφτείες – σε αντίθεση με τη Θράκη – και αυτό γιατί τα νησιά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα από την Ιταλία και όχι από την Τουρκία.

Όμως τα τελευταία χρόνια, με τις πλάτες της Άγκυρας και του εκεί τουρκικού προξενείου, επιχειρείται προσπάθεια να αξιοποιηθεί η παρουσία μουσουλμάνων στα Δωδεκάνησα για τους ευνόητους λόγους. Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση Ερντογάν είχε ζητήσει από το Συμβούλιο της Ευρώπης να συγγραφεί έκθεση για την κατάσταση των μουσουλμάνων σε Ρόδο και Κω, μετά από την έκθεση που έκανε το Συμβούλιο για την Ίμβρο και την Τένεδο.

Εκπρόσωποι της οργάνωσης δεν έχασαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και την αποκαλούμενη «τουρκική ένωση Ξάνθης»!

Εκεί λοιπόν πήγε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χωρίς δεύτερη σκέψη…