Η χλιαρή αντίδραση της Εκκλησίας αφήνει πολλά περιθώρια κινήσεων στον Κυριάκο Μητσοτάκη  αλλά ο Ιερωνυμος αναδεικνύεται για δεύτερη φορά μετά την πανδημία ως ο μοιραίος άνθρωπος όχι μονάχα για την Ελλαδική Εκκλησία αλλά και την κοινωνία μας εν γενει..

Ένα μόλις 24ωρο μετά τη χλιαρή αντίδραση της Εκκλησίας στα σχέδια της κυβέρνησης για το γάμοκαι την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε στο υπουργικό συμβούλιο με… ύφος που παραπέμπει σε… παντοδύναμο. Με τις πλάτες του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα προχωρήσει, ενώ με τις πλάτες του… 41% (που έλαβε στις τελευταίες εκλογές) διεμήνυσε ότι το θέμα της επιστολικής ψήφου στις βουλευτικές εκλογές θα επανέλθει μετά τις ευρωεκλογές τον Ιούνιο του 2024.
Παρά την… ασθένεια που τον ταλαιπώρησε (σσ. αυτός ήταν κι ο λόγος που αναβλήθηκε για σήμερα η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με αποτέλεσμα να προηγηθεί η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου την Τρίτη 23 Ιανουαρίου), ο πρωθυπουργός στην εισήγηση του εμφανίστηκε ανυποχώρητος για όλα τα θέματα της ατζέντας που έχουν πυροδοτήσει αντιδράσεις, όπως η ισότητα στον γάμο αλλά και η επιστολική ψήφος στις βουλευτικές εκλογές. «Αυτή η κυβέρνηση έχει δώσει πολλές πρακτικές λύσεις στις ανάγκες του κλήρου» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.
Άλλωστε το γεγονός ότι η Εκκλησία θα αρκεστεί σε ήπιες αντιδράσεις του τύπου ενημέρωση του ποιμνίου την Κυριακή (4/2/2024) και επιστολές προς τους βουλευτές, αφήνουν πολλά περιθώρια κινήσεων στον πρωθυπουργό.

Σε κάθε περίπτωση, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, ο οποίος εμφανίζεται πιο… διαλλακτικός, και τελικά φαίνεται να προσανατολίζεται στην αποχή και όχι στην καταψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου.

www.bankingnews.gr