ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΤΩΝ 100 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60 ΕΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Έγραφα στις 21 Μαρτίου 2023:

Ο υποφαινόμενος, η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα, μαζί με το νομικό γραφείο του δικηγόρου, Καθηγητή ΕΚΠΑ, Δημήτρη Παναγιωτόπουλου ξεκίνησε έναν μεγάλο αγώνα τα προηγούμενα χρόνια κατά του απαράδεκτου διοικητικού προστίμου των 100 ευρώ προς τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, με την κατάθεση Αίτησης Ακυρώσεως (19 Απριλίου 2022), ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών κατά των Υπουργού Υγείας, Οικονομικών, Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Επικρατείας, του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του  Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ΑΑΔΕ!

Ακολούθως η Πρόεδρος του Γ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών σύμφωνα με τις διατάξεις… όρισε δικάσιμο για την αίτηση ακυρώσεως που άσκησαν οι συνταξιούχοι την 21η Οκτωβρίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:30 και όρισε Εισηγητή τον Εφέτη κ. Ζαμπετίδη Παύλο X. και παρήγγειλε:

1. Να ανακοινωθεί η δικογραφία στον κ. Εισηγητή.

2. Να κοινοποιηθεί η πράξη αυτή, μαζί με αντίγραφο της αιτήσεως ακυρώσεως:

Α) Στον Υπουργό Υγείας, Β) Στον Υπουργό Οικονομικών, Γ) Στον Υπουργό Επικρατείας, Δ) Στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ε) Στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με την παράκληση να διαβιβάσουν απευθείας στον κ. Εισηγητή, μέσα στις προθεσμίες που προβλέπει το άρθρο 23 του κωδ. π.δ. 18/1989:

α) Όλα τα σχετικά με την υπόθεση έγγραφα,

β) έκθεση με τις απόψεις τους στην οποία να διευκρινίζεται με σαφήνεια το πραγματικό μέρος καθενός από τους προβαλλόμενους λόγους ακυρώσεως. Την έκθεση αυτή πρέπει να την υπογράφει αρμόδιος υπάλληλος και ο νομικός σύμβουλος.

Επίσης να σημειώνεται σ’ αυτήν, πότε ακριβώς γνωστοποιήθηκε στον αιτούντα η προσβαλλόμενη πράξη!

Όμως το δικαστήριο  ανέβαλε οίκοθεν την εκδίκαση, επειδή η Διοίκηση δεν προέβη σε κατάθεση των απόψεών της και των σχετικών εγγράφων προς υποστήριξη αυτών, όπως τούτο έχει ζητηθεί  από την Πρόεδρο του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με το από 23/6/2022 έγγραφό της.

Έτσι ορίστηκε νέα δικάσιμος εκδίκασης των υποθέσεων για τις 20 Ιανουαρίου 2023!

Επειδή για άλλη μια φορά οι Αρμόδιοι δεν συμμορφώθηκαν προς τας υποδείξεις της Δικαιοσύνης, ορίσθηκε νέα δικάσιμος για τις 17 Μαρτίου 2023!

Οι πληροφορίες μας όμως κάνουν λόγο για νέα αναβολή (19 Μαΐου 2023;)  την στιγμή κατά την οποία μέχρι σήμερα τα πρόστιμα σε όσους δεν τα πλήρωσαν εξακολουθούν να “φαίνονται” στο σύστημα!

Τι θα πράξει λοιπόν η Δικαιοσύνη; Θα συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα στον κυβερνητικό εμπαιγμό και την άθλια αντιμετώπιση του ζητήματος από τη Διοίκηση της ΑΑΔΕ;

Έχει σκοπό η κυβέρνηση να ανακαλέσει οριστικά αυτό το εκβιαστικό – φασιστικό μέτρο και να επιστρέψει τα ποσά και σε όσους πλήρωσαν;

Μετά ταύτα, επικοινωνήσαμε με τον δικηγόρο και καθηγητή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) Δημήτρη Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να μάθουμε τα νεότερα επί αυτού του πολύ σοβαρού θέματος, το οποίο απασχολεί χιλιάδες ανεμβολίαστους συνταξιούχους άνω των 60 ετών και ο οποίος μας είπε:

«Ως γνωστόν η κυβέρνηση στις 15 Ιανουαρίου 2022 επέβαλε διοικητικό πρόστιμο στους συνταξιούχους άνω των 60 ετών και οι οποίοι για τους προσωπικούς λόγους ο καθένας δεν δέχτηκε να εμβολιαστεί με το πειραματικό εμβόλιο κατά του Covid19!

Έτσι σε αυτούς βεβαιώθηκε  πρόστιμο 300 ευρώ και για ο οποίο εντεταλμένο όργανο προς είσπραξη κατέστη η ΑΑΔΕ! Όμως μετά και την Εξώδικη δήλωση διαμαρτυρία προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς στις  14 Μαρτίου 2022 ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωνε ότι από τις 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου! Αυτή η αναστολή ισχύει μέχρι σήμερα όμως ουδέποτε ανεστάλησαν οι πράξεις του Διοικητή της ΑΑΔΕ  με τις οποίες  βεβαιώθηκαν τα πρόστιμα και  δεν κατέβαλαν το αντίστοιχο αντίτιμο!

Ειρήσθω εν παρόδω ότι  στις 19 Απριλίου 2022 κατατέθηκε  Αίτησης Ακυρώσεως εξ ονόματος περί των 150 αιτούντων (σ.σ. οι εξουσιοδοτήσεις από πολίτες δεν σταμάτησαν να καταφθάνουν στο δικηγορικό γραφείο του κ. Παναγιωτόπουλου, αλλά και στην εφημερίδα, φτάνοντας στον απίστευτο αριθμό των 700+), ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών κατά των Υπουργού Υγείας, Οικονομικών, Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Επικρατείας, του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του  Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ΑΑΔΕ!

Στην Αίτηση αυτή η Πρόεδρος του Γ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών σύμφωνα όρισε  Εισηγητή  και δικάσιμο για την ασκηθείσα αίτηση στις 21η Οκτωβρίου 2022, με τις διατάξεις του ΚΔΔ  και παρήγγειλε:

1. Να ανακοινωθούν οι Αιτήσεις (συνολικά 3) σε κ. Εισηγητή. και

2. Να κοινοποιηθεί η πράξη αυτή, μαζί με αντίγραφο των Αιτήσεων Ακυρώσεως: Α) Στον Υπουργό Υγείας, Β) Στον Υπουργό Οικονομικών, Γ) Στον Υπουργό Επικρατείας, Δ) Στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ε) Στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με την παράκληση να διαβιβάσουν απευθείας στον κ. Εισηγητή, μέσα στις προθεσμίες που προβλέπει το άρθρο 23 του κωδ. π.δ. 18/1989:

α) Όλα τα σχετικά με την υπόθεση έγγραφα,

β) έκθεση με τις απόψεις τους στην οποία να διευκρινίζεται με σαφήνεια το πραγματικό μέρος καθενός από τους προβαλλόμενους λόγους ακυρώσεως. Την έκθεση αυτή πρέπει να την υπογράφει αρμόδιος υπάλληλος και ο νομικός σύμβουλος να σημειώνεται σ’ αυτήν δε, πότε ακριβώς γνωστοποιήθηκε στους αιτούντες η προσβαλλόμενη πράξη!

Το δικαστήριο στις 21 Οκτωβρίου 2022 ανέβαλε οίκοθεν την εκδίκαση της ανωτέρω υπόθεσης, επειδή η Διοίκηση, ως άνω, δεν προέβη σε κατάθεση των απόψεών της και των σχετικών εγγράφων προς υποστήριξη αυτών και οφείλει να πράξει, όπως τούτο έχει ζητηθεί  από την Πρόεδρο του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με το από 23/6/2022 έγγραφό της και ετέθη νέα δικάσιμος  των Αιτήσεων για τις 20 Ιανουαρίου 2023!

Την ημερομηνία αυτή,  εκ νέου το δικαστήριο επίσης  ανέβαλε οίκοθεν την εκδίκαση με νέα δικάσιμο για τις 17 Μαρτίου 2023 με την ίδια αιτιολογία.

Πάλι δηλαδή  ανέβαλε τη δίκη, επειδή η διοίκηση των ανωτέρω καθών υπουργείων και εμπλεκομένων ουδόλως έστειλαν απόψεις και σχετικά έγγραφα και η υπόθεση της εκδίκασης των Αιτήσεων αναβλήθηκε, επίσης οίκοθεν για τις 19 Μάιου!

Στο σημείο αυτό ειδικά σημειώνεται ότι ενώ εκκρεμεί εκδίκαση των υποθέσεων επιβολής των παρανόμως επιβληθέντων προστίμων από έναν εκ των καθών, τον Διοικητή της “Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων” – ΑΑΔΕ, αυτός εκδίδει και αποστέλλει εντολές  προς πληρωμή του ποσού των προσβαλλομένων πράξεων των προστίμων ως να μην έχει παρεμβληθεί τίποτα για τις πράξεις του αυτές.

Κατά συνέπεια, τίθεται πλέον άμεσα και επιτακτικά το ζήτημα της Αναστολής εκτελέσεως των ήδη προσκληθεισών προς εκδίκαση πράξεων, μετά και την εκ νέου τρίτη αναβολή.

Να μπούνε δηλαδή οι ενδιαφερόμενοι, σε νέες δαπάνες και να προβούν σε προσωρινή ρύθμιση της κατάστασης μέχρι τη δίκη υπό τον όρο ότι αυτή θα γίνει άλλως μέχρι την έκδοση της απόφασης του αρμοδίου δικαστηρίου. Απέναντι σε αυτή την αναλγησία κατά των ηλικιωμένων συμπολιτών μας δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να τεθεί το πρόβλημα δια του Προέδρου του οικείου Δικαστηρίου ενώπιον του Συμβουλίου προκειμένου να αποφανθεί περί της Αναστολής εκτελέσεως των προσβαλλομένων πράξεων,  ενόψει των, για πολλοστή φορά αναβολών εκδίκασης των Αιτήσεων, εξ υπαιτιότητας των καθών αρμοδίων φορέων της Κεντρικής Διοίκησης, καθότι ουδόλως είναι σίγουρο ότι η εκδίκαση  θα γίνει κατά την ορισθείσα στις 19 Μαΐου 2023.

Επισημαίνεται πέραν των άλλων ότι οι Αιτούντες και σε όσους έχει τεθεί το ανωτέρω  πρόστιμο έχουν ήδη καταστεί υπερήμεροι και θα υποχρεωθούν εκτός των άλλων, το ποσόν αυτό να αναζητάται και με την προσθήκη του τόκου υπερημερίας. 

Για τις ενέργειες αυτές έχουν ενημερωθεί δεόντως οι Αιτούντες και θα πράξουμε αναλόγως εντός των ημερών ώστε η Δικαιοσύνη να αποφασίσει σύμφωνα με το νόμο επί του αιτήματος Αναστολής ισχύος των προσβαλλομένων πράξεων μέχρι την έκδοση αποφάσεως επί των Αιτήσεων μας, άλλως μέχρι την εκδίκαση αυτών, μήπως επί τέλους ευαισθητοποιηθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς του δημοσίου και πράξουν ως οφείλουν και στείλουν απόψεις και τα απαραίτητα έγγραφα που ζητούνται για να προχωρήσει το αρμόδιο δικαστήριο και αχθεί σε απόφαση επ’ αυτών!»!

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ

Σήμερα από το γραφείο του κ. Δημήτρη Παναγιωτόπουλου λάβαμε την εξής ενημέρωση, περί οριστικής ακύρωσης του εν λόγω άδικου προστίμου:

Στις 11 Μαρτίου του 2022 εξ ονόματος εκατοντάδων πολιτών καταθέσαμε Εξώδικη ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΕνώπιον ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ Αθήνα, 11 Μαρτίου 2022

Προς Το Ελληνικό Δημόσιο,  όπως αυτό νόμιμα  εκπροσωπείται από τον Υπουργό Οικονομικών  προς τον Υπουργό Υγείας ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

ΠΡΟΣ

1. Την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ ΑΕ),

2. Την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ Του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης).

3.-  Τον Διοικητή Της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων  Και

4. Στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Με το αιτιολογικό ότι:

Α. Θίγονται βάναυσα τα συνταγματικάδικαιώματα της Ελευθερίας βουλήσεως , καταργείται το ελεύθερο δικαίωμα της συναίνεσης μας σε ιατρικές πράξεις στο σώμα μας, του οποίου είμαστε οι μόνοι κύριοι όπως μας το δώρισε ο Θεός , προσβάλλεται βάναυσα και ρευστοποιείται η εκ του Συντάγματος των διεθνών κανόνων δικαίου προστατευόμενη προσωπικότητά ότι  παραβιάζονται ασύστολα οι κανόνες που τέθηκαν με τις διατάξεις του κώδικα της Νυρεμβέργης για την συναίνεση του προσώπου σε ιατρικές πράξεις. Και 

Β Ότι παρανόμως και αντισυνταγματικώς στη Βάση της ΓΠ. Οικ 7586/2022 ΚΥΑ και του Αριθ. Πρωτ. 5872 ΕΞ2022-17/02/2022 εγγράφου της ΓΓΠΣΔΔ ΔΙΑΒ.,  δόθηκε εντολή στο διοικητή της  ανυπόστατης ΑΑΔΕ να εκδώσει Ατομική Διοικητική Πράξη Επιβολής Προστίμου 100,00 € μηνιαίως Εναντίον των πολιτών,  στις 19-4-2022 καταθέσαμε Αιτήσεις Ακυρώσεως κατά του επιβληθέντος Προστίμου  άρθρου 24 ν. 4865/2021 που επιβλήθηκαν παρανόμως σε βάρος των ανεμβολίαστων φυσικών προσώπων.:

Γ. Μετά τον  το  ανωτέρω εξώδικο

ΕΝΩΠΙΟΝ TΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

(Ακυρωτική Διαδικασία)

Καταθέσαμε Αιτήσεις ακυρώσεως  στις οποίες υφίσταται εκκρεμοδικία    και στις οποίες τονίζαμε Ότι:

1. Οι προσβαλλόμενες  πράξεις και όσες στη συνέχεια εκδοθούν στη βάση των ανωτέρω εκτελεστών πράξεων πάσχουν ακυρότητα καθότι είναι  παράνομες και εκδόθηκαν στη βάση αντισυνταγματικών διατάξεων , θίγουν δε την Τιμή και την Υπόληψή μας ως Ελλήνων Ελευθέρων πολιτών και προσβάλλουν τον Ελληνικό Λαό στο σύνολο του.

2. Οι προσβαλλόμενες πράξεις  αποτελούν  εκβιασμό μερος του Ελληνικού Λαού είμαστε και ημείς κυρίως συνταξιούχοι των οποίων θίγονται βάναυσα τα συνταγματικά μας δικαιώματα της Ελευθερίας βουλήσεως.

3. Προσβάλλεται βάναυσα και ρευστοποιείται η εκ του Συντάγματος και  των διεθνών κανόνων δικαίου προστατευόμενη προσωπικότητά μας

4. Με τις συμπροσβαλλόμενες πράξειςκαταργείται το ελεύθερο δικαίωμα της συναίνεσης μας σε ιατρικές πράξεις στο σώμα μας, του οποίου είμαστε οι μόνοι κύριοι όπως μας το δώρισε ο Θεός .

5 Με τις στο ιστορικό των προσβαλλόμενων πράξεων του υποχρεωτικού εμβολιασμού μας ,  παραβιάζονται και ρευστοποιούνται οι κανόνες που τέθηκαν   για την συναίνεση του προσώπου σε ιατρικές πράξεις. 

στη Βάση της ΓΠ. Οικ 7586/2022 ΚΥΑ και των ως άνω πράξεων των εγγράφων της ΓΓΠΣΔΔ ΔΙΑΒ., με τις οποίες  διαπιστώνεται παρανόμως και Αντισυνταγματικώς και δίδεται εντολή στην ανυπόστατη ΑΑΔΕ να εκδώσει  τις Ατομικές  Διοικητικές πράξεις και συμπροσβαλλόμενες,  Επιβολής και είσπραξης  Προστίμου 100,00 € μηνιαίως Εναντίον Μας.

ΣΗΜΕΡΑ Νοιώθουμε Ικανοποίηση για την έκβαση αυτού του αγώνα!!!

Με την παρούσα Σας Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας όλων  δικαιώθηκε μετά την Διαγραφή των προστίμων ανεμβολίαστων  με τις διατάξεις του Άρθρο 49 του Ν. 5102/2024/13-4-2024

Ειδικότερα με την Προσθήκη παρ. Δ στο άρθρο 4, τροποποίηση παρ. 5 και 7 άρθρου 24 ν. 4865/2021 με τον Ν. 5102/2024 (ΦΕΚ (Α’) 55/13-4-2024) Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και άλλες διατάξεις ορίζεται ότι:

«   Νόμος 5102/2024/13-4-2024 Άρθρο 49

1. Στο άρθρο 24 του ν. 4865/2021 (Α΄ 238), περί της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, προστίθενται παρ. Δ ως εξής:

«Δ. Διαγράφονται τα διοικητικά πρόστιμα της παρ. 4 που επιβλήθηκαν σε φυσικά πρόσωπα της παρ. 1 από την αρμόδια αρχή μετά των αναλογούντων τόκων εκπρόθεσμης καταβολής, εφόσον δεν έχουν εισπραχθεί έως την έναρξη ισχύος της παρούσας.»

Ευχαριστούμε όλους για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε!!