15/04/2024

ΕΛΛΆΔΑ

ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η υποδοχή και η ακολουθία του κατανυκτικού εσπερινού μεταδόθηκαν ζωντανά από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση

ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFOΑναστάσιος Βόπης

Υποδοχή ιερού λειψάνου αγίου Νικολαου

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Άστραψε και βρόντηξε ο Μητροπολίτης Φαναρίου Αγαθάγγελος με αφορμή την απουσία των βουλευτών κατά την υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στον ιερό προσκυνηματικό ναό της Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου δήμου.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Ο κ. Αγαθάγγελος που πλαισιωνόταν από τον επίσκοπο Ολβίας κ. Επιφάνιο και πλειάδας κληρικών στο κήρυγμά του εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του και τη λύπη του που δεν είχε την δυνατότητα να ευχαριστήσει έστω και έναν βουλευτή της περιφέρειας.

«Δεν το έμαθαν, το αγνοούν και το αγνοούν διότι δεν είναι στα ενδιαφέροντά τους. Το αγνοούν, όπως αγνοούν και την καρδιά αυτού του λαού, όπως αγνοούν και τα θέματα και τα ζητήματα και τις ανάγκες αυτού του λαού», τόνισε φανερά ενοχλημένος ο κ. Αγαθάγγελος.

Ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, επεσήμανε πως, «όλοι χαίρονταν μόνο όταν ψήφισαν τα μνημόνια με τα οποία πείνασε αυτός ο λαός. Όλοι χαίρονταν όταν ψήφιζαν για τα funds και τις τράπεζες και όλοι χαίρονταν όταν ψηφιζόταν ο νόμος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Αλλά ξεχνάμε ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τον Θεό», υπογράμμισε.

Ο Πανιερώτατος ευχήθηκε μάλιστα να δώσει ο Θεός να ξαναγίνουμε μια φτωχή εκκλησία για να μην μας εκβιάζουν με την εκκλησιαστική περιουσία.Ακούστε ολόκληρο το κήρυγμα του Μητροπολίτη Φαναρίου

«Μακάρι αν χρειαστεί να κατέλθουμε και στις κατακόμβες για να αναπνεύσουμε ελεύθεροι, να υπάρξει αυτός ο τάχα φανταστικός διαχωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας, διότι θέλει κουράγιο και τόλμη από όλους τους πολιτικούς άνδρες, όπως και τους εκκλησιαστικούς άνδρες να ομολογήσουμε ότι οι σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας, ήδη είναι διακριτοί από την αποκατάσταση της Ελληνικής Δημοκρατίας το 1974», σημείωσε.

Πρόσθεσε δε, «να θυμηθούμε ότι σε κανένα άλλο Ευρωπαϊκό κράτος και σε κανένα άλλο χριστιανικό κράτος δεν υπάρχει τέτοια σχέση και τέτοιο ζύμωμα Ρωμιοσύνης, Γένους και Εκκλησίας. Αυτή είναι η ιστορία, αυτή είναι η παράδοσή μας και εμείς θα την διαφυλάξουμε», ξεκαθάρισε ο μητροπολίτης Φαναρίου.

Παίρνοντας αφορμή από την έλευση των ιερών λειψάνων του αγίου Νικολάου από το Μπάρι ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε σε τρεις λόγους για τους οποίους πρέπει να τιμούμε τον Άγιο Νικόλαο.

«Για να ομολογήσουμε με αυτό τον τρόπο την πίστη μας ότι η πηγή της ζωής μας είναι ο Θεός. Για να διαψεύσουμε το μεθοδικό κήρυγμα του διαβόλου ότι όλοι οι άνθρωποι τάχατες έχουν διαφθαρεί και έχουν πάει με το μέρος του και διότι οι άγιοι είναι οι ικέτες της κλίσεως και της παρακλήσεώς μας, όπως και ο Άγιος Νικόλαος μας διδάσκει την ζωή του Θεού», τόνισε.

Αναφέρομενος ωστόσο στην αγαστή συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας και Ελληνικού Στρατού, ο κ. Αγαθάγγελος παρατήρησε πως, «δεν είναι τυχαία και ευκαιριακή αλλά είναι μία συνεργασία η οποία μας βοηθά στο να επανακτήσουμε το συλλογικό μας παρελθόν ως λαός που θα έπρεπε να είναι κάτι από τους πρώτους μας σχεδιασμούς», κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι η υποδοχή των ιερών λειψάνων αλλά και η ακολουθία του κατανυκτικού εσπερινού μεταδόθηκαν ζωντανά από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ