…με 400 δις ακατέβατο χρεος και με το λαδακι του θεού στα 200 ευρώ ο τενεκές…

ΤΟ ΡΈΟΡΤΑΖ

Στη συμφωνία της UniCredit-Alpha Bankπου είναι η πρώτη είσοδος Ευρωπαίου στρατηγικού επενδυτή στο ελληνικό πιστωτικό σύστημα μετά από 17 ολόκληρα χρόνια στάθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη ανάρτησή του κάθε Κυριακή στο Facebook εν είδει εβδομαδιαίας ανασκόπησης.

«Αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι τόσο ο ελληνικός τραπεζικός τομέας όσο και η οικονομία μας έχουν εισέλθει σε πορεία θετικής προοπτικής και ανόδου (…) Η κυβέρνηση θα παραμείνει προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις και στη συστηματική δουλειά ώστε να «να γίνουμε Ευρώπη», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα θετικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, την έρευνα της Eurostat για την πρωτιά της χώρας μας στην αύξηση της απασχόλησης και το πιλοτικό πρόγραμμα εποχικής απασχόλησης της ΔΥΠΑ.

Επίσης, στάθηκε στην πρόοδο της κρατικής αρωγής για τους πλημμυροπαθείς, τις ενισχύσεις των νοικοκυριών για τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας τον Νοέμβριο και την επέκταση του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» σε περισσότερες ηλικιακές ομάδες.

Επιπλέον, σχολίασε τη λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δύο νέες ψηφιακές υπηρεσίες, ένα νέο σχολικό πρόγραμμα που συμβάλλει στη δημιουργία οικολογικής συνείδησης στους μαθητές και τέλος το νέο σύστημα επιλογής και αξιολόγησης των διοικήσεων των φορέων Δημοσίου και τέλος την πρόσληψη 150 νέων οδηγών στον ΟΑΣΘ.