Ύποπτη δράση των Τούρκων που αγοράζουν και επενδύουν στα νησιά μας μέσω εταιρικών σχημάτων ενώ ετοιμάζονται να ζητήσουν αποστρατικοποίηση και της Αλεξανδρούπολης εκτός των νησιών
Όσο παρέρχονται οι ημέρες τόσο εμπεδώνεται η πεποίθηση ότι η Ελλάδα δέχθηκε “επίθεση ξένη δύναμη σε Ρόδο-Αγχίαλο” σε μια επικαιροποίηση παλιότερου σχεδίου εμπρησμού των νησιών μας την δεκαετία του 1990.

Οι δεκάδες ανεξήγητες εστίες σε διαφορετική φορά με την εκδηλωθείσα αρχική φωτιά στην Ρόδο, και οι ταυτόχρονη έναρξη πυρκαγιών κοντά σε καίριες αεροπορικές εγκαταστάσεις της Πολεμικής μας Αεροπορίας όπως η Αγχίαλος και Τανάγρα, ( που προκάλεσε την έκρηξη πυρομαχικών σε αποθήκες) φαίνεται να ήταν ένα ακόμη επεισόδιο ενός ακήρυχτου πολέμου, ο οποίος λέμε εμείς θα έχει και συνέχεια προς Αλεξανδρούπολη και γενικά Έβρο μεριά πιθανόν το επόμενο διάστημα.

Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ και ο αρχισυντάκτης Μανώλης Κοττάκης αναφέρει το εξής: ”ΟΛΕΣ οι σοβαρές διαθέσιμες πηγές μάς διαβεβαιώνουν ότι όλα όσα συνέβησαν σε Ρόδο και Aγχίαλο δεν ήταν τυχαία.

Σύμφωνα μάλιστα με στρατιωτικές πηγές πού θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, όλα όσα έγιναν στην αεροπορική βάση πού είναι εγκατεστημένη στον νομό Μαγνησίας, αποτελούν «ξεκάθαρη πολεμική ενέργεια κατά της χώρας.» Αυτό έλεγαν σε συνομιλητές τους. Και τούτο, διότι, όπως αποκαλύπτεται, την παραμονή των μεγάλων εκρήξεων στης αποθήκες πυρομαχικών άγνωστοι περικύκλωσαν το στρατόπεδο νύκτα και έβαλαν φωτιές σε τέσσερα σημεία περιμετρικά αυτού, με στόχο να το μετατρέψουν σε παρανάλωμα. Κάτι πού τελικώς αποφεύχθη”.

Τις πληροφορίες αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη βέβαια δικές της αποκλειστικές πηγές.

Αν ισχύει αυτό το σενάριο, τότε πριν μερικές ημέρες είχαμε ένα ακόμη επιχειρησιακό σχέδιο κατά της χώρας μας με πολλαπλούς στόχους.

  1. Την απαξίωση των ελληνικών Αρχών στα μάτια του κόσμου και την πρόκληση αισθήματος διάλυσης.
  2. Την καταρράκωση του ηθικού των Ελλήνων πολιτών και την εμπέδωση του φόβου ότι οι πολίτες είναι ανυπεράσπιστοι.
  3. Την καταστροφή κρίσιμου στρατιωτικού υλικού σε αποθήκες , και την αποκάλυψη απόρρητων εγκαταστάσεων ( Ρόδο-Αγχίαλο) σε περίπτωση πολέμου.
  4. Την συλλογή κρίσιμων πληροφοριών και την προσπάθεια αποκάλυψης πολεμικών σχεδίων ( όπως η σταδιακή μεταστάθμευση αεροσκαφών μιας κύριας πολεμικής πτέρυγας αλλά και τους χρόνους αντίδρασης του ελληνικού στρατιωτικού μηχανισμού.

Αυτά είναι ίσως να ήταν μερικοί από τους στόχους κατά της ελληνικής στρατιωτικής μηχανής ( υπάρχουν και άλλοι ενδεχομένως), την οποία ότι και να λένε, πολλοί σέβονται και κυρίως την φοβούνται, λόγω της ισχύς της, ειδικά οι Τούρκοι.

Υπενθυμίζουμε ένα παλαιότερο σχέδιο εμπρησμών σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες, το οποίο ανάγεται από την δεκαετία του 1990, όταν από τότε, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίο είχαν τεθεί στο στόχαστρο της Άγκυρας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι ελληνικές στρατιωτικές, αστυνομικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να σώσουν ζωές και περιουσίες, καθώς και τα δάση μας.

Οι λύσεις για την χώρα μας είναι πολλές και γνωστές και αφορούν την αγαστή συνεργασία Στρατού ( περίπολα πυρασφαλείας), Αστυνομίας, υπηρεσιών πληροφοριών και πολιτών, σε συνδυασμό με την χρήση drones.

Κάθε ύποπτη κίνηση σε δασική έκταση που θα γίνεται αντιληπτή θα πρέπει να μεταβιβάζεται στις αρχές που θα έχουν ειδικά περίπολα σε επιλεγμένα σημεία για άμεση σύλληψη του δράστη ή των δραστών, έχοντας εφοδιαστεί με εξοπλισμό ( όπλα ασυρμάτους κτλπ), ενώ κατά την καλοκαιρινή περίοδο απαιτούνται ειδικά κέντρα συντονισμούς πολλών και διαφορετικών υπηρεσιών.

Η Αλεξανδρούπολη στο επίκεντρο των Τούρκων μαζί με τα νησιά του Αιγαίου
🇹🇷 #ÖZEL

🔎 OSINT TURK, ABD ve Yunanistan’ın Dedeağaç merkezli silah sevkiyatlarının tüm detaylarını ortaya çıkardı

⚠️ Elde ettiğimiz kanıtlar, Türkiye’nin “sadece” Doğu Akdeniz ve adalara odaklanmaması gerektiğine işaret ediyor#OSINT @TC_Disisleri https://t.co/5hiTTOOSh4

— OSINT TURK (@OsintTurk) July 25, 2023
Το OSINT TURK αποκάλυψε “όλες τις λεπτομέρειες των αποστολών όπλων με έδρα την Αλεξανδρούπολη από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα.

Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι η Τουρκία δεν πρέπει να επικεντρωθεί «μόνο» στην Ανατολική Μεσόγειο και στα νησιά”.

Ο απόστρατος ναύαρχος Τζιχάντ Γιαϊτζί υποστήριξε παλαιότερα: «Η Αλεξανδρούπολη ήταν ένα λιμάνι και μετατράπηκε σε στρατιωτική βάση. Οι ΗΠΑ εκμεταλλεύτηκαν και το ΝΑΤΟ και μετέτρεψαν την Αλεξανδρούπολη σε στρατιωτική βάση. Το λέμε αυτό καθώς όλα τα οπλικά συστήματα τα οποία μεταφέρθηκαν εκεί ανήκουν στις ΗΠΑ”.

Η Τουρκία δεν επιτρέπει σε πολίτες της Ελλάδας να αγοράζουν ακίνητα σε περιοχές που θεωρούνται “ιδιαίτερης κατάστασης ασφαλείας”. Η Ελλάδα πουλάει όσο όσο σε Τουρκους επιχειρηματίες και ιδιώτες και μάλιστα και στα νησιά στο Αιγαίο…

— Nikos Michailidis (@NikosMichailid4) July 31, 2023

Η εμβάθυνση των Ε-Τ οικονομικών σχέσεων δεν θα περιορίσει τον τουρκικό αναθεωρητισμό. Τα ανακλαστικά και την βούληση της Ελλάδας για αντίσταση θα υπονομεύσει. Οι τουρκικές επενδύσεις σε νησιά στο Αιγαίο και Θράκη στοχεύουν σε οικονομική/κοινωνική/πολιτική δορυφοροποίηση τους.

— Nikos Michailidis (@NikosMichailid4) July 31, 2023
Οι Τούρκοι θεωρούν ότι στρατικοποιείται η Αλεξανδρούπολη από ΗΠΑ-Γαλλία-Ελλάδα, και μετατρέπεται σε πόλη-φρούριο κατά των τουρκικών επεκτατικών σχεδίων με μοχλό εθνικιστικούς κύκλους στην Δυτική Θράκη, και όχι φυσικά το σύνολο των φιλήσυχων Μουσουλμάνων πολιτών που ξέρουν τα πάθη που περνούν οι πολίτες στην Τουρκία του Ερντογάν.

Η Τουρκία δείχνει συνεχώς τις κατακτητικές προθέσεις της για τα νησιά μας στο Αιγαίο, αφού με διάφορες ανυπόστατες θεωρίες, όπως αυτές των “γκρίζων ζωνών” και “της γαλάζιας πατρίδας”, αμφισβητεί την κυριαρχία μας σε αυτά. Εσχάτως όλοι οι υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν ξεκινήσει μία “εκστρατεία” με στόχο την αποστρατικοποίηση των νησιών μας, την οποία όσο και να προσπαθεί αυτή δεν θα γίνει ποτέ και για κανέναν λόγο.

pentapostagma