«Το φανατικό Ισλάμ δεν βλέπει διαφορά μεταξύ Εβραίων κι άλλων χριστιανών, είναι όλοι άπιστοι και εχθρών»

Ο Ραββίνος Μοντερχάϊ Φριζής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, ενώ σήμερα ζει στην Ιερουσαλήμ. Το Newsbomb.gr τον συνάντησε στη γειτονιά του, εκεί που κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες του Ισραήλ, καθώς τα γύρω σπίτια θρηνούν τρεις νεκρούς από την αιματηρή εισβολή της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το newsbomb κατά τον ίδιο δε, η χρονική στιγμή που συνέβη η εισβολή της Χαμάς δεν είναι τυχαία. «Ήταν λίγο πριν υπογραφεί μια σημαντική συμφωνία ειρήνης μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας, και τους φανατικούς της Χαμάς και του Ιράν τους ενόχλησε αυτό», θεωρεί και επαναλαμβάνει:

«Το φανατικό Ισλάμ δεν βλέπει διαφορά μεταξύ Εβραίων κι άλλων χριστιανών, είναι όλοι άπιστοι και εχθροί. Δεν βλέπει καν διαφορά με άλλους μουσουλμάνους που δεν πιστεύουν αυτό ακριβώς που πιστεύουν αυτοί. Είμαστε όλοι οι στόχοι τους. Στο όνομα της τζιχάντ σκοτώνουν αθώους στη Γαλλία και το Βέλγιο. Λέμε στους μουσουλμάνους να μην αφήνουν το φανατικό Ισλάμ να τους εκπροσωπεί».

«Και στους ανθρώπους στη Γάζα αυτό λέμε – βοηθήστε να πέσει το φανατικό Ισλάμ, μην σας εκπροσωπεί αυτό το πράγμα. Αυτό κάνει κακό πρωτίστως σε εσάς και τον υπόλοιπο κόσμο», συμπληρώνει.

«Αν πέσει το Ισραήλ αλλά σας υπόσχομαι ότι δεν θα πέσει μετά έρχεται η Κύπρος, μετά η Ελλάδα και όλη η Δύση. Ο Ερντογάν με το Ιράν παίζουν βρώμικο ρόλο σε όλο αυτό και το βλέπετε.

Η Δύση έχει δυστυχώς τη νοοτροπία ότι όσο τους αφήνουμε να υπάρχουν και δεν γίνεται κάτι, και περνάει ένας χρόνος, περνάει και ο επόμενος, τότε όλα είναι καλά. Ο χρόνος αυτός όμως λειτουργεί απλά ως προετοιμασία για το επόμενο χτύπημα. Σαν να θρέφουμε ένα φίδι, που όσο το θρέφουμε αυτό έρχεται μετά και μας δαγκώνει και το δάγκωμά του γίνεται όλο και χειρότερο»…