Ο Λιακόπουλος τα έχει γράψει όλα…
Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου, βάζουν, όπως διαβάσατε στο ΕΛ, την τεχνητή νοημοσύνη μέσα στο Δημόσιο!!!

Συγκριμένα, μετά τον προσωπικό αριθμό και την πλάκα για το «666», η τεχνητή νοημοσύνη, για την οποία έχουν εκφραστεί κατά καιρούς ανησυχίες και φόβοι, έρχεται στο δημόσιο και «θα βρίσκει τα δικαιολογητικά χωρίς το τρέξιμο από υπηρεσία σε υπηρεσία».

Ο «προφήτης» και θεωρητικός του Great Reset και της νέας εποχής αλλά και συνομιλητής του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, Yuval Noah Harari, βάζει νέα δεδομένα για την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα στην τελική μορφή της.
«Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους η/και να εξελιχθεί από μονή της σε πραγματικά απρόβλεπτες κατευθύνσεις. Το σημαντικό είναι ότι ενώ οι προηγούμενες καταστροφικές τεχνολογίες αφορούσαν την υλική καταστροφή του ανθρωπίνου πολιτισμού, η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί την κοινωνική, ψυχολογική ακόμη και πνευματική καταστροφή της ανθρωπότητας καταστρέφοντας τις κοινωνικές σχέσεις και την εμπιστοσύνη μεταξύ των ανθρώπων, ακόμη και υποσκάπτοντας τα βαθύτερα συναισθήματα μας, τους φόβους, τις ελπίδες μας.

Έχει τεράστιες ενδεχόμενες δυνατότητες, γι’ αυτό είναι τόσο δελεαστική. άλλα αν την χρησιμοποιήσουμε λανθασμένα, αυτό θα μπορούσε επίσης να ‘ναι το τέλος του πολιτισμού μας. Και αυτό που μαθαίνουμε από την ιστορία είναι ότι οι άνθρωποι δεν είναι πολύ κάλοι στην χρήση νέων τεχνολογιών. Τελικά μαθαίνουν πως να το κάνουν άλλα υπάρχει μία δύσκολη μεταβατική περίοδος οπού κάνουμε πολλά λάθη, κι η σπουδαιότητα των λαθών που μπορεί να κάνουμε αυτή τη φορά, σημαίνει ότι ίσως να μην επανέλθουμε από τα λάθη μας…».