14 Οκτωβρίου 2023

Όπως ανέφερε το Israel National News στις 28 Σεπτεμβρίου, ο 8χρονος Yonatan Moshe Erlichman πέθανε μετά από καρδιακή ανακοπή στην μπανιέρα το απόγευμα του Yom Kippur. Αρχικά υποβλήθηκε σε ανάνηψη, αλλά πέθανε στο νοσοκομείο λίγες μέρες αργότερα. Σε ηλικία πέντε ετών, το αγόρι και ο πατέρας του, παιδίατρος, συμμετείχαν σε ένα προπαγανδιστικό βίντεο για τον Covid που καλούσε τα παιδιά να ακολουθήσουν όλα τα μέτρα και ανακοίνωναν τον εμβολιασμό ως σωτήριο!!!

Το βράδυ της σπουδαιότερης εβραϊκής γιορτής, του Γιομ Κιπούρ, που έπεσε φέτος στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, ο 8χρονος Γιονάταν έκανε μπάνιο όταν υπέστη καρδιακή ανακοπή. Έχασε τις αισθήσεις του και μπήκε στο νερό. Όταν βρέθηκε, δεν είχε πια σφυγμό. Τα σωστικά συνεργεία έφτασαν γρήγορα και αρχικά κατάφεραν να επαναφέρουν το αγόρι. Εισήχθη στο νοσοκομείο Hadassah στο όρος Scopus. Η κατάστασή του παρέμενε σοβαρή: Αν και λέγεται ότι είχε μικρή πρόοδο, ο Yonatan πέθανε στις 28 Σεπτεμβρίου.

Η οικογένειά του εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Yonatan Moshe πέθανε πρόσφατα. Την παραμονή του Γιομ Κιπούρ, ο Γιονάταν υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι μας και παλεύουμε μαζί του από τότε που κατέρρευσε. Με αγάπη ευχαριστούμε όλους όσους είναι κοντά μας στην καρδιά μας και που ήταν δίπλα μας τις τελευταίες μέρες της ζωής του. Λεπτομέρειες για την ημερομηνία της κηδείας θα ανακοινωθούν αργότερα, η Yael, η Ira και τα κορίτσια.

Από το Israel National News (πρώτα μεταφρασμένο στα γερμανικά)

korakas-news.gr