epa05383668 Donald Trump, the presumptive Republican presidential nominee, delivers a speech at the Trump SoHo hotel in New York, New York, USA, 22 June 2016. The majority of the speech focused on former Secretary of State Hillary Clinton, his likely Democratic party rival in the presidential campaign. EPA/JUSTIN LANE

Τι ακριβώς απάντησε ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος στην πρόσκληση του Ουκρανούπροέδρου
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε την πρόσκληση του Ουκρανού ηγέτη Βλαντιμίρ Ζελένσκι για συνάντηση. Είναι «ακατάλληλο» να πραγματοποιηθεί μια τέτοια επίσκεψη την στιγμή που η κυβέρνηση του διαδόχου του Τζο Μπάιντεν είναι υπεύθυνη για τις σχέσεις της Ουάσιγκτον με το Κίεβο.

«Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Πρόεδρο Ζελένσκι, αλλά νομίζω ότι θα ήταν ακατάλληλο να ταξιδέψω στην Ουκρανία αυτή την στιγμή», είπε ο Τραμπ σε γραπτή δήλωση στην αμερικανική πύλη μέσων ενημέρωσης Newsmax .

Και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν ασχολείται αυτήν την στιγμή μαζί του και δεν θέλω να δημιουργήσω σύγκρουση συμφερόντων».

Ο Ζελένσκι έκανε την πρόσκληση κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC την Κυριακή, στην οποία είπε ότι ήθελε να αποδείξει στον Τραμπ γιατί έκανε λάθος στον ισχυρισμό του ότι θα μπορούσε να επιλύσει τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας εντός 24 ωρών.

Ο Τραμπ είπε στο Fox News τον Ιούλιο ότι εάν κερδίσει ξανά την προεδρία το 2024, θα τερματίσει γρήγορα την κρίση στην Ανατολική Ευρώπη αναγκάζοντας τον Ζελένσκι και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να διαπραγματευτούν μια ειρηνευτική συμφωνία.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA