Υπεύθυνος φυσικά ο πρωθυπουργος που «υποθάλπει» ο,τι αντιχριστιανικό υπάρχει…

Να παρουσιάσουμε αναλυτικά τις αποφάσεις αυτές που υπογράφονται από τους αρμοδίους του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, με εντολή του Γενικού Διευθυντή που αρχικά ήταν ο Παντελής Μητρόπουλος και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από την Αθηνά Καρτάλου:

Στις 6 Μαΐου 2021 υπογράφεται χρηματικό ένταλμα 14.880 ευρώ για την πρώτη δόση χρηματοδότησης της ταινίας

11.05

Στη 31 Ιανουαρίου 2022 υπογράφεται νέο ενταλμα 16.120 ευρώ για εξόφληση τιμολογίου για τη β δοση της χρηματοδότησης της ταινίας

02.02

Στη 1 Σεπτεμβρίου 2022 υπογράφεται εντολή πληρωμής 12.400 ευρώ για εξόφληση τιμολογίου για την τρίτη δόση χρηματοδότησης της ταινίας

06.09

Στις 28/2/2023 υπογράφεται απόφαση για τη δέσμευση πίστωσης 15. 000 ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης για δέσμευση πίστωσης των προϋπολογισμό εξόδων 2023 για την “χρηματοδότηση παραγωγής του κινηματογραφικού έργου ντοκιμαντέρ αδέσποτα κορμιά”

28.02

Στις 26 Απριλίου 2023 υπογράφεται απόφαση για την έγκριση 1.500 ευρώ για πληρωμή άλλης ισόποσης δόσεις

26.04

Στις 5 Μαΐου 2022 υπογράφεται εντολή πληρωμής από τη διεύθυνση οικονομικής και διοικητικής υποστήριξης του ελληνικού κέντρου Κινηματογράφου για 6.200 ευρώ που αφορούν την τέταρτη δόση χρηματοδότησης της ταινίας “αδέσποτα καρδιά”

5.5

Στις 24 Ιουλίου 2023 έρχεται νέα εντολή πληρωμής ύψος 12.400 ευρώ για την πέμπτη δόση χρηματοδότησης της ίδιας ταινίας

24.07

Την 1 Μαρτίου 2024 – πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες δηλαδή -υπογράφεται η τελευταία εντολή πληρωμής ύψους 84.186,65 ευρώ με αιτιολογία στο είδος δαπάνης την “ολοκλήρωση επενδυτικού σχεδίου αδέσποτα κορμιά” και με “προμηθευτή” όπως αναγράφεται την Ψύκου Ευαγγελία.

01.03

Αναλυτικά το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου αποτελείται από τους εξής: ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μάρκος Χολέβας, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Mαρία Καλλιμάνη, ΜΕΛΗ Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, Θάνια Δημητρακοπούλου, Θοδωρής Κουτσαύτης, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, Δάφνη Χατζηπροκοπίου, ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Αθηνά Καρτάλου – Αντούκου. Και είναι ο κρατικός εκείνος φορέας μέσω του οποίου η εκάστοτε κυβέρνηση κάνει την πολιτική της στον τομέα του κινηματογράφου, δηλαδή με άλλα λόγια την προπαγάνδα και τα παιχνίδια που θέλει μέσω των χρηματοδοτήσεων και των επιλογών της αρεσκείας της.

elliniko-kentro-kinimatografoy_252863_207560_type13262

Είναι κοινό μυστικό ότι διαχρονικά μέσα από αυτούς τους φορείς όπως εν προκειμένω το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου προωθούνται οι εκλεκτοί και οι ημέτεροι της εξουσίας, μοιράζονται τα κονδύλια και “φτιάχνονται” κατά το δοκούν καταστάσεις και συμφέροντα.

Το ότι έχει χρηματοδοτηθεί ένα τέτοιο κινηματογραφικό “έργο” από την κυβέρνηση του Κούλη και της Μενδώνη θα μπορούσε να μην συνιστά κάποια πρωτοτυπία. Εξάλλου οι κατ’ επίφαση “νεοδημοκράτες” του Κούλη, ξεπουλώντας κάθε ιδανικό και παραδοσιακή αξία του ελληνισμού και της ορθοδοξίας, έχουν γίνει χειρότεροι κι από τους άθεους. Ύστερα και από την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφυλόφιλων, την προετοιμασία του εδάφους για τη νομιμοποίηση και των άλλων διαστροφών και ανωμαλιών σε συνδυασμό με τις στενές σχέσεις με διάφορα μπουμπούκια -από τον Νίκο Γεωργιάδη και την Δημ. Λιγνάδη μέχρι τον …υπό αθώωση Ηλία Μίχο- τίποτα δεν προκαλεί εντύπωση.

Όμως ύστερα και από τη σημερινή αποκάλυψη των αποφάσεων χρηματοδότησης η πρόσθετη πρόκληση που δημιουργείται είναι η εξής: Πόσο νόμιμο είναι και εν πάση περιπτώσει πόσο αποδεκτό μπορεί θεωρηθεί το γεγονός ότι έχει πληρωθεί -και μάλιστα αδρά- από την τσέπη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ένα “ντοκιμαντέρ” που εκτός από βέβηλο, ανήθικο και προσβλητικό για τον Ιησού Χριστό ως Εσταυρωμένο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του κόσμου; Δεν είναι μια “απλή” επιχορήγηση σε κάποιον κολλητό όπως συμβαίνει με τόσους.

Για κάποιο έργο καλό, κακό ή αδιάφορο. Πρόκειται για κάτι που εκτός από βέβηλο για τα εκατομμύρια των χριστιανών είναι και διχαστικό και με συνεχή τα αιτήματα για απόσυρσή του. Αντιθέτως όμως ο Χρυσοχοΐδης ως υπουργός του Κούλη έστειλε τους αστυνομικούς για να στραφούν εναντίον των αγανακτισμένων και προσβεβλημένων πολιτών που διαμαρτύρονταν στην Θεσσαλονίκη. Πολιτών που χωρίς να το γνωρίζουν οι ίδιοι έχουν αρπάξει και από τη δική τσέπη χρήματα γα να “χρηματοδοτηθεί” αυτό το έκτρωμα μέσω του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου υπό την εποπτεία και της εντολές της Μενδώνη…

από makeleio.gr