Πάνω από 300 σχολεία, συμπεριλαμβανομένων πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων και ακόμη και βρεφονηπιακών σταθμών είπαν να σταματήσουν να αποκαλούν τους μαθητές «αγόρια και κορίτσια» μετά την εγγραφή τους στο πρόγραμμα που διοικείται από την αμφιλεγόμενη ομάδα λόμπι για τα τρανς δικαιώματα Stonewall

Η Charity πραγματοποίησε 2,9 εκατομμύρια £ σε «έσοδα από αμοιβές» το 2022-23 και 1,2 εκατομμύρια £ σε επιχορηγήσεις
Παιδιά ηλικίας κάτω των δύο ετών λαμβάνουν βραβεία εάν «αφαιρέσουν οποιαδήποτε άσκοπη γλώσσα με το φύλο» από την τάξη

Σε περισσότερα από 300 σχολεία έχει ζητηθεί να σταματήσουν να αποκαλούν τους μαθητές «αγόρια και κορίτσια» μετά την εγγραφή τους σε ένα πρόγραμμα που διοικείται από μια αμφιλεγόμενη ομάδα λόμπι για τα τρανς δικαιώματα.

Τα δημοτικά, τα δευτεροβάθμια, ακόμη και τα νηπιαγωγεία που διδάσκουν παιδιά ηλικίας δύο ετών λαμβάνουν βραβεία από τη φιλανθρωπική οργάνωση Stonewall, εάν «αφαιρέσουν οποιαδήποτε άσκοπα έμφυλη γλώσσα» από την τάξη.

Παροτρύνονται να χρησιμοποιούν «αυτοί» αντί για «αυτός»/«αυτή» και «παιδιά» ή «νέοι» αντί για «αγόρια και κορίτσια».

Άλλες απαιτήσεις περιλαμβάνουν την εγκατάσταση τουαλετών με ουδέτερο φύλο και την υποχρέωση τόσο των αγοριών όσο και των κοριτσιών να φορούν τις ίδιες στολές.

Η νέα ετήσια έκθεση της Stonewall αποκαλύπτει ότι τουλάχιστον 300 σχολεία σε όλη την Αγγλία παραμένουν εγγεγραμμένα στο «πρόγραμμα πρωταθλητών», παρόλο που έχει απορριφθεί από τις κυβερνητικές υπηρεσίες λόγω των ριζοσπαστικών πολιτικών του, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης «αυτονομίας» για όποιον θέλει να αλλάξει φύλο.

Περισσότερα από 300 σχολεία έχουν κληθεί να σταματήσουν να αποκαλούν τους μαθητές «αγόρια και κορίτσια» μετά την εγγραφή τους σε ένα πρόγραμμα που διοικείται από τη φιλανθρωπική οργάνωση Stonewall

Ο πρώην υπουργός Sir John Hayes, ο οποίος έχει υποβάλει ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο σχετικά με τις συνδέσεις του Stonewall με το Whitehall, υποσχέθηκε να γράψει στην υπουργό Παιδείας Gillian Keegan σχετικά με το σχέδιο.

Είπε στο The Mail on Sunday: «Το Stonewall ρουφάει όλο και περισσότερο τα σχολεία που υφίστανται σκληρή πίεση και με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να διαστρεβλώσει τη γλώσσα που χρησιμοποιούν οι δάσκαλοι και οι μαθητές.

«Θα παροτρύνω όλα τα σχολεία να αποφύγουν το Stonewall όπως την πανούκλα».

Ο ιστότοπος της Stonewall αναφέρει ότι «κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα που τροφοδοτεί μαθητές ηλικίας 2-18 ετών» μπορεί να εγγραφεί στο πρόγραμμα School & College Champions, με τη συνδρομή να κοστίζει 99 £ για το πρώτο έτος.

Τα μέλη του προγράμματος προχωρούν από το χάλκινο στο ασημί και μετά στο χρυσό καθώς υιοθετούν περισσότερες από τις συμβουλές του προγράμματος.

Προκειμένου να επιτύχουν το «χρυσό καθεστώς του Stonewall», τα σχολεία πρέπει να συμμετέχουν στο πρόγραμμα για δύο χρόνια και να παρέχουν αποδείξεις για τη δέσμευσή τους για ένταξη στα μαθήματα καθώς και στις πολιτικές.

Ένας δευτεροβάθμιος που κέρδισε το βραβείο το 2021 είπε ότι οι δραστηριότητές του περιελάμβαναν «τη σύνταξη μιας πολιτικής μετα-ένταξης, την προσαρμογή της πολιτικής του σχολικού ταξιδιού ώστε να περιλαμβάνει LGBTQ+ και τη συλλογή μαθημάτων χωρίς αποκλεισμούς LGBTQ+ από όλο το πρόγραμμα σπουδών».

Ένας οδηγός από το 2022 για σχολεία που θέλουν να εξασφαλίσουν ένα βραβείο δίνει ένα παράδειγμα για το πώς ένας δάσκαλος θα μπορούσε να γίνει πιο περιεκτικός λέγοντας «αγόρια, κορίτσια και μη δυαδικοί μαθητές, επιλέξτε την ομάδα σας τώρα» ή χρησιμοποιήστε ουδέτερη γλώσσα ως προς το φύλο, όπως «μαθητές, διάλεξε την ομάδα σου τώρα».

Προτρέπει επίσης το προσωπικό να αποφεύγει τη γλώσσα που παίζει ρόλο σε «στερεότυπα με βάση το φύλο».

«Χρησιμοποιούν τα μέλη του προσωπικού φράσεις όπως «άντε επάνω» ή «μην είσαι τόσο κορίτσι»; Η γλώσσα περιλαμβάνει μη δυαδικά άτομα ή τα μέλη του προσωπικού που απευθύνονται σε ομάδες μαθητές χρησιμοποιούν γλώσσα με βάση το φύλο, όπως «αγόρια και κορίτσια»;» ρωτάει.

Η Stonewall πέτυχε 2,9 εκατομμύρια £ σε «έσοδα από δίδακτρα» το 2022-23, συμπεριλαμβανομένων των «ετήσιων συνεισφορών από σχολεία ή τοπικές αρχές που συμμετέχουν στα προγράμματα School Champions ή Education Champions», σύμφωνα με τους τελευταίους λογαριασμούς της.

Έλαβε επίσης 1,2 εκατομμύρια £ σε επιχορηγήσεις, συμπεριλαμβανομένων £ 101.613 από την κυβέρνηση της Σκωτίας και £ 100.000 από την κυβέρνηση της Ουαλίας.

Προκειμένου να επιτύχουν «καθεστώς χρυσού Stonewall», τα σχολεία πρέπει να συμμετέχουν στο πρόγραμμα για δύο χρόνια και να παρέχουν αποδεικτικά στοιχεία για τη δέσμευσή τους για ένταξη στα μαθήματα καθώς και στις πολιτικές

Η νέα ετήσια έκθεση της Stonewall αποκαλύπτει ότι τουλάχιστον 300 σχολεία σε όλη την Αγγλία παραμένουν εγγεγραμμένα στο «πρόγραμμα των πρωταθλητών», παρόλο που έχει αποφευχθεί από τα κυβερνητικά τμήματα λόγω των ριζοσπαστικών πολιτικών του

Ο συντηρητικός βουλευτής Νικ Φλέτσερ, ο οποίος συμμετέχει στην Επίλεκτη Επιτροπή για την Εκπαίδευση, είπε: «Ο νόμος για την εκπαίδευση είναι σαφές ότι το κομματικό και ιδεολογικό υλικό δεν πρέπει να προωθείται στα σχολεία μας.

«Σίγουρα η Stonewall προωθεί συνεχώς την αντιεπιστημονική και εξαιρετικά αμφιλεγόμενη ιδέα της «ταυτότητας φύλου» είναι ακριβώς αυτό.

«Ήρθε η ώρα για την κυβέρνηση να καταρτίσει μια μαύρη λίστα οργανισμών που αγνοούν αυτές τις διατάξεις του νόμου για την εκπαίδευση και που επομένως δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από τα σχολεία μας;»

Η Stephanie Davies-Arai της εκστρατείας Transgender Trend είπε: «Η Stonewall χρησιμοποίησε κυνικά την αξιοπιστία της ως μια κάποτε πολύ σεβαστή οργάνωση για να γίνει μικροπωλητής μιας εξτρεμιστικής ιδεολογίας και σκόπιμα βάλθηκαν να στοχοποιήσουν παιδιά από την αρχή».

Ένας εκπρόσωπος της Stonewall είπε: «Τα LGBTQ+ παιδιά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν υψηλά επίπεδα εκφοβισμού και σημαντικά εμπόδια στην εκπαίδευση, επομένως είναι σωστό για τα σχολεία να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον όπου θα μπορούν να μεγαλώνουν με υποστήριξη και με ασφάλεια στη μάθηση».

Το Υπουργείο Παιδείας δήλωσε: «Αποσυρθήκαμε από το πρόγραμμα Diversity Champions του Stonewall το 2022 και έκτοτε δεν έχουμε χρηματοδοτήσει κανένα πρόγραμμα που να σχετίζεται με τη διαφορετικότητα και τα προγράμματα ένταξης για να διασφαλίσουμε την αξία για τα χρήματα για τους φορολογούμενους».