Την ώρα που όλος ο κόσμος πιέζει το Ισραήλ να προχωρήσει άμεσα σε κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 25.000 άμαχοι, ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας έκανε την πλέον εξωφρενική όσο και εξοργιστική πρόταση για να δοθεί «λύση» στο «παλαιστινιακό πρόβλημα».

Πρότεινε -μεταξύ σοβαρού και αστείου;- να δημιουργηθεί ένα… τεχνητό νησί στην Μεσόγειο, και να μεταφερθούν εκεί οι κάτοικοι του παλαιστινιακού θύλακα! Όπως αναμενόταν, η πρόταση του Ίσραελ Κατζ στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με πολλούς από τους παρευρισκόμενους να κάνουν λόγο για νέο «Αλκατράζ».

Μάλιστα, υπήρξαν κάποιοι που, εμπνευσμένοι από την… επική αυτή δήλωση του Κατζ, έσπευσαν να αναπαραστήσουν τη «φαεινή» ιδέα του σε βίντεο, το οποίο τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου:

Και για να επιστρέψουμε στα σοβαρά, ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριάντ αλ-Μάλικι, σχολιάζοντας την εν λόγω πρόταση, είπε στους δημοσιογράφους ότι «δεν χρειαζόμαστε κανένα νησί, ούτε φυσικό, ούτε τεχνητό. Θα παραμείνουμε στην πατρίδα μας. Η γη της Παλαιστίνης είναι δική μας, μας ανήκει και θα παραμείνουμε σε αυτήν».

Νωρίτερα σήμερα, στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ, δήλωσε πως αυτό που περιμένει από τους ομολόγους του, είναι να καταδικάσουν «τη δήλωση που έκανε ο Νετανιάχου για απόρριψη της λύσης δύο κρατών», καθώς και ότι αναμένει από τους Ευρωπαίους να ξεκινήσουν να σκέφτονται τις κυρώσεις σε βάρος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, αλλά και σε βάρος όσων «καταστρέφουν τις ευκαιρίες για λύση δύο κρατών και ειρήνη στη Μέση Ανατολή».

Ζήτησε δε να υπάρξει νέα έκκληση για εκεχειρία, επισημαίνοντας πως «δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα λιγότερο. Κάθε μέρα που διστάζουμε, αθώοι άνθρωποι σκοτώνονται. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό».

newsbreak